Șansa tinerilor artiști din Sibiu

Șansa tinerilor artiști din Sibiu

Un popas de suflet, astăzi, la Biblioteca Astra, unde Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu va încânta publicul iubitor de cultură cu tablouri pictate de elevi, cu lucrări de grafică și cu melodii populare din folclorul românesc, interpretate de elevii coordonați de profesoarele Mariana Anghel și Izabela Tomiță! De asemenea, elevii de la actorie vor susține un spectacol artistic.

Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu a pregătit o expoziție de pictură și grafică, care va fi vernisată astăzi, joi, 8 decembrie, ora 16:30, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, corpul B. Cu această ocazie vor lua cuvântul profesorul Viorel Florin, președintele Uniunii Artiștilor Plastici Sibiu, și Alexandru Cînean, artist vizual, alături de Alina Vintilă, directorul Școlii Populare de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu, Lavinia Crețu și Cătălin Precup, ambii profesori de pictură ai Școlii.

Lucrările expuse au fost selectate în urma desfășurării Concursului Național de Pictură și Grafică, ajuns la ediția a VII-a, inițiat de Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu, în cadrul Proiectului ”Festivalul Șanselor Tale”. Concursul se adresează tuturor elevilor care urmează cursuri de pictură la școlile populare de artă din țară. Anul acesta, 53 de elevi au trimis lucrări, dintre care nouă aparțin cursanților din Sibiu.

Vernisajul va fi urmat de festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului, marele premiu fiind în valoare de 1.000 de lei. Vor mai fi acordate nouă premii și patru mențiuni, valoarea totală a premiilor fiind de 7.000 lei.

Evenimentul va fi completat de un moment artistic oferit de elevii claselor de canto popular, pregătiți de Mariana Anghel și Izabela Tomiță, care vor interpreta câteva melodii populare, și de elevii clasei de actorie, coordonați de Johanna Hansel Adam.

Lucrările premiate vor fi expuse timp de 10 zile, până în 18 decembrie, în foaierul Bibliotecii ASTRA, corpul B.

Răspunde