Revelion cu Junii Sibiului

Revelion cu Junii Sibiului

În noaptea dintre ani, membrii Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” vă dau întâlnire în Piața Mare, dar și la televiziunea națională.

După repetiţii intense, pregătiri de recuzită, montări speciale, deplasări şi, implicit emoţii, Junii Sibiului salută publicul din faţa micului ecran chiar în noaptea de Revelion, prin intermediul emisiunii „Vedeta Populară”. Îi vom descoperi pe artiştii sibieni în ipostaze inedite, când îi vor susţine, prin dans, pe finaliștii celebrului concurs. Muzica lăutărească şi cele mai cunoscute melodii din zona pe care o reprezintă concurenţii sunt cele două probe de foc în urma cărora se va decide Vedeta populară, vineri, 31 decembrie, începând cu ora 21:00, la TVR 1. Orchestra „Lăutarii” din Chişinău şi artiştii de la Junii Sibiului, îmbrăcaţi festiv la costum cu papion şi rochii elegante, vă vor aminti de Revelioanele de altădată, cu dansuri nemuritoare şi muzică lăutărească. Aceeaşi Juni vă poartă în Noul An pe ritmuri aromâne, împreună cu Formaţia Pindu şi Cornelia Rednic, dar şi pe ritmuri greceşti, alături de Niculina Stoican şi Ionuţ Galani. După obiceiul din străbuni, Junii Sibiului şi „Lăutarii” ne dăruiesc jocuri populare româneşti, Pluguşorul şi urările de bine, la trecerea dintre ani.

Joi, 30 decembrie, ora 15.00, sunteți invitați din nou în fața micilor ecrane, la Festivalul Național de Folclor „Ioan Macrea”. Pe TVR 3 fac spectacol trei dintre ansamblurile profesioniste invitate la cea de-a XXIII-a ediție a manifestării: „Ciprian Porumbescu”, „Banatul” și „Baladele Deltei”.

Pe 31 decembrie, în Piaţa Mare, ne bucurăm de obiceiuri de iarnă: Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” va prezenta, începând cu ora 21.00, un program de jocuri populare româneşti şi datini de Anul Nou, în cadrul Revelionului 2021/2022.

Răspunde