Evenimente

Primarul Sibiului, la ceas aniversar: “Prin cultură și educație, o comunitate se dezvoltă mai frumos și mai sustenabil”

De-a lungul istoriei, Sibiul a strălucit prin oamenii săi și prin ceea ce a realizat, a apreciat primarul Astrid Fodor la împlinirea a 830 de ani de la prima atestare documentară a orașului.

“830 de ani de istorie, cu reușite și premiere, dar și cu perioade dificile care ne-au încercat și ne-au întărit! Sute de ani în care Sibiul a strălucit prin oamenii săi și prin ceea ce a realizat.
Cred că Sibiul este special tocmai pentru faptul că istoria sa nu și-o păstrează doar ca un trecut de poveste, ci o aduce mereu în prezent. A integrat-o complet în viața sa cotidiană, căutând inspirație și bază pentru ceea ce clădește în prezent. Clădirile valoroase, pline de sute de ani de istorie sunt și astăzi vii, martori ai faptului că am știut să ne păstrăm patrimoniul și să îl punem în valoare. Sibiul cultural de astăzi își are rădăcinile adânci în oamenii de excepție ai trecutului unui oraș care a înțeles că prin cultură și educație o comunitate se dezvoltă mai frumos și mai sustenabil. De aceea, consider că Sibiul sărbătorește în 20 decembrie atât secolele de istorie care l-au format și i-au fost exemplu bun, dar și prezentul, suma a ceea ce am acumulat și a tot ceea ce orașul continuă să creeze. La mulți ani, Sibiu!” este mesajul edilului-șef Astrid Fodor.
Orașul a fost înființat după mijlocul secolului al XII-lea de către coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela. Prima mențiune a cetății a fost făcută în 20 decembrie 1191, sub numele Cibinium, într-un document emis de papa Celestin al III-lea, care a recunoscut la rugămintea regelui Béla al III-lea existența Prepoziturii Sibiului, scoasă de sub jurisdicția Episcopiei Transilvaniei.

Răspunde