O mie de inimi au bătut pentru Marea Unire la Muzeul ASTRA

O mie de inimi au bătut pentru Marea Unire la Muzeul ASTRA

Ziua Națională a României a fost o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântului la Muzeul ASTRA, unde aproape 1.000 de vizitatori au venit astăzi să se bucure de programul cultural special.

Rezumatul Zilei Naționale a României la Muzeul în aer liber este impresionant: „Am avut aproape 1.000 de vizitatori. S-au consumat peste 200 de porții de mâncare tradițională românească. Pentru porțiile oferite, au fost folosite 50 kg varză călită, 20 kg fasole frecată, 20 kg slănină, 30 kg cârnați și 10 kg brânză. Pentru că ne pasă de meșterii și de producătorii tradiționali, special pentru ei am organizat un târg de produse tradiționale, chiar la intrarea principală. Ziua Națională a României a însemnat și degustări de bunătățuri la gura sobei, în casa de viticultor sas din Șeica Mică: compot de mere făcut pe sobă, mere coapte în cuptor și pită cu untură. În același cadru am organizat un atelier de confecționare a jucăriilor din lână, cu elemente tricolore. Vizitatorii au avut parte și de ghidaje originale, marca Muzeul ASTRA, muzeografi îmbrăcați în uniforme replici din Primul Război Mondial. Ne-am bucurat și de vizita surpriză a echipei de baschet BC CSU Sibiu. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în această zi specială! Vă mai așteptăm pe la noi!”, transmite Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Cel mai iubit muzeu din România a avut un mesaj emoționant pe care l-a lansat în spațiul virtual la prima oră a dimineții:

„Înainte să o urăști, amintește-ți de ce ai iubit-o cândva! Înainte să o uiți, gândește-te la ce lași în urmă! Înainte de a da vina pe ea, privește în oglindă!
Pentru țară au murit oameni. Mii, zeci, sute de mii, milioane! Lor le suntem datori că putem să fim aici și acum! Aici e România, aici suntem noi! Doamne ajută!
La mulți ani, România! La mulți ani tuturor celor care știu să te înțeleagă!”

Răspunde