Noul sezon de schi, întâmpinat cu tunuri la Arena Platoș Păltiniș

Noul sezon de schi, întâmpinat cu tunuri la Arena Platoș Păltiniș

Complexul de schi și snowboard Arena Platoș Păltiniș va deschide, săptămâna viitoare, noul sezon de schi.

Tunurile de zăpadă vor așterne primul strat de zăpadă peste pârtii, în condițiile în care vremea nu este suficient de rece deocamdată.

La Arena Platoș Păltiniș a fost o vară plină de investiții, mai ales pentru îmbunătățirea sistemului de producere a zăpezii. Complexul are acum un punct trafo nou, cu o capacitate dublă, pompele de apă au fost schimbate cu unele noi, de o capacitate mai mare, și au fost achiziționate mai multe turnuri de răcire a apei din lac, care vor asigura producerea unei zăpezi de calitate. „De asemenea, am cumpărat încă un ratrack pentru a spori eficiența în pregătirea pârtiilor și, în același timp, pentru a menține același standard internațional cu care ne-am obișnuit clienții”, spune Dan Gherman, administratorul complexului.

Arena Platoș a pregătit o mare surpriză tuturor schiorilor în căutare de un moment de relaxare: un nou apreski, amplasat în vârful pârtiilor B. Fostul iglu, cunoscut de toată lumea ca Șnaps, a fost înlocuit de un frate mai mic al apreski-ului de la baza pârtiilor, botezat „Apresky”. Construcția are un diametru de 12 metri și o terasă de aproape 200 de metri pătrați, cu o panoramă încântătoare asupra Făgărașilor. Locul perfect pentru o ciocolată caldă sau un vin fiert.

Anul acesta, în cadrul complexului vor funcționa două școli de schi, cea de-a doua urmând să își desfășoare activitatea la baza pârtiei A. Surprize sunt pregătite și pentru cei care nu și-au făcut încă curajul de a urca pe schiuri sau pe placă și preferă să se distreze iarna pe sanie. În paralel cu pârtia E, a fost construită o nouă pârtie de sănii, de 250 de metri lungime, cu fluxuri separate de urcare și de coborâre, pentru a evita aglomerația.

RESTRICȚII. Purtarea măștii în interiorul complexului va fi obligatorie, la fel și păstrarea distanței față de celelalte persoane. Accesul spre instalațiile de transport pe cablu va fi delimitat cu benzi pentru separarea fluxurilor de persoane, iar pentru a evita cozile la casierii au fost deschise două noi puncte de vânzare a skipass-urilor, în centrul de închiriere. Se recomandă achiziționarea skipass-urilor online. Skipass-urile pot fi inclusiv livrate prin curier.

Prețurile variază în funcție de perioadă. În vârf de sezon, cartelele de zi sau de weekend vor costa 120 de lei pentru adulți, 115 pentru studenți și 100 pentru copii. În extrasezon, acestea vor costa între 70 și 90 de lei.

Răspunde