Muzeograf sibian, decorat de președintele Iohannis

Muzeograf sibian, decorat de președintele Iohannis

Dr. Toma-Cosmin Roman, muzeograful Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, a fost decorat cu medalia comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului” de către președintele României, Klaus Iohannis.

„Distincţia, acordată în semn de apreciere pentru activitatea de studiere, promovare și păstrare vie a evenimentelor și participanților la Războiul pentru Întregirea Neamului, contribuind la apărarea și perpetuarea memoriei sacrificiului uman dintre anii 1916-1919, i-a fost înmânată de către șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă. Felicitări colegului nostru!”, transmite instituția militară.

Cosmin Roman este absolvent al Facultății de Istorie și Patrimoniu „Nicolae Lupu” din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și a obținut titlul de doctor în istorie la aceeași universitate, în 2010, cu teza “Comerţul oraşelor transilvănene în prima jumătate a secolului al-XVI-lea. Sibiu şi Braşov”, realizată sub îndrumarea prof.univ.dr. Thomas Nagler.

Răspunde