27/01/2022

Strada Cetății

Vești și povești să le-ndrăgești!

Mâncare sănătoasă la Căsuța lui Moș Crăciun. Prețul unei porții: un pet!

timp de citire 2 min

Elevi din trei licee din Sibiu vor promova o nutriție echilibrată, un stil de viață activ și sănătos și importanța colectării selective a deșeurilor, la Târgul de Crăciun, oferind spre degustare vizitatorilor preparate sănătoase și echilibrate din punct de vedere nutrițional.

Acestea vor putea fi ”plătite” contra unui pet, urmând ca toată cantitate de plastic adunată să fie colectată de către Soma Sibiu.

Evenimentul din Târgul de Crăciun va avea loc vineri, 17 decembrie, între orele 17,00 și 22,00, și va încheia proiectul “Educație nutrițională pentru elevi. Să învătăm să mâncăm echilibrat!” organizat de Fundația Educația Mâine în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judetean Sibiu, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și Soma Sibiu. Proiectul a presupus un maraton de 30 de ore de nutriție și aproape 100 de elevi care au învățat cum pot să aibă grijă de sănătatea lor și a familiilor, prin ceea ce pun în farfurie.

Timp de mai bine de două luni, elevi de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Terezianum”, Colegiul Tehnic “Cibinium” și Liceul Tehnologic “Henri Coandă” au participat la câte zece ore de nutriție, în care au fost abordate zece teme esențiale pentru un a avea un stil de viață sănătos: importanța micului dejun, rolul proteinelor în alimentație, importanța vitaminelor, mineralelor și a fitonutrienților în alimentație, carbohidrații: buni sau răi pentru un stil de viață sănătos?, cum alegem grăsimile bune pentru organism, fibrele și rolul lor esențial în menținerea sănătății, hidratarea, cum citim eticheta produselor la magazin, ce înseamnă o farfurie echilibrată și sportul.

”Din păcate, datele statistice din România arată o creștere alarmantă a obezității în rândul copiilor. Aproape 20% au deja probleme cu greutatea, încă de la vârste fragede, iar scopul acestui proiect este de a le oferi elevilor noțiunile de bază prin care să poată urma un stil de viață activ și sănătos. Deopotrivă, sperăm ca prin materialele educative pe care le-am pregătit, toate aceste informații să ajungă și la părinți, cei care au, de fapt, un rol esențial în adoptatea unei diete echilibrate și a unui stil de viață activ și sănătos!”, a declarat George Moise, președintele Fundației Educația Mâine.

Lasă un răspuns