Libertate prin cultură

Libertate prin cultură

România normală începe în Muzeul ASTRA, locul unde poți avea acces fără “certificat verde” la tradiții, meșteșuguri, folclor, gastronomie și patrimoniu.

Astăzi, invitat la “Dialogurile de pe Strada Cetății” este Lucian Robu, directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, care ne vorbește despre acest model de bune practici al muzeografiei mondiale.

“Pe cele 100 de hectare și bine oxigenați în pădure, respectând normele de siguranță, îi întâmpinăm pe vizitatorii noștri cu ateliere distincte, în curțile gospodăriilor, cu distanțare. Sunt activități mai reduse ca desfășurare, dar suntem convinși că au același impact pentru ceea ce înseamnă valorificarea patrimoniului. Avem o multitudine de activități dinamice, foarte interesante, care scot din lada de zestre a etnografiei secvențe foarte expresive din viața satului de odinioară din ruralitatea românească. De Ziua Națională a României, vor fi activități cu amprentă istorică, apoi o să mai avem un târg de Ignat, o să avem colindători… Condițiile de acces în această perioadă nu s-au modificat. Se respectă, ca peste tot, normele de siguranță. Muzeul în aer liber oferă un spațiu generos, care-ți permite să mai uiți de situația dificilă pe care o traversăm cu toții”, a explicat Lucian Robu pentru “Strada Cetății”.

Răspunde