Legenda bunului brad de Crăciun

Legenda bunului brad de Crăciun

Vă invităm să aflați legenda bunului brad de Crăciun, în lectura bibliotecarei Paula Mihalache, din cadrul Compartimentului Carte pentru Copii și Tineret al Bibliotecii ASTRA.

Fragmentul selectat face parte din volumul „Din bătrâni se povesteşte… Legende, tradiţii şi obiceiuri de sărbători”, publicat la Editura Anteea, Cluj Napoca, în 2010.
„Iar când furtuna a trecut, Dumnezeu a ieșit la lumină și i-a spus astfel bradului cel binevoitor:
– Fie ca de acum încolo frunzele tale să rămână veșnic verzi, și-n anotimpul rece al iernii, iar acele tale să primească o mireasmă îmbătătoare și oamenii să le folosească pentru a-și vindeca bolile. Iar pentru că ești lipsit de rod, fie ca în mijlocul iernii, oamenii să te ducă în casa lor și să-ți împodobească ramurile cu bunătăți. Să se strângă cu toții în jurul tău și să se gândească la mine, căci tu îmi ești copacul cel mai drag.” (p. 20-21)

La Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu puteți găsi o mulțime de volume cu basme și povești potrivite pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Cu siguranță veți fi inspirați în alegerea celor mai frumoase lecturi pentru petrecerea zilelor de sărbătoare, mai ales că bibliotecarele de la Compartimentul „Dezvoltarea, Evidența și Prelucrarea Informatizată a Colecțiilor” au pregătit în foaierul bibliotecii un brad cum n-ați mai văzut!

Răspunde