Concert de Crăciun la Biserica Evanghelică

Concert de Crăciun la Biserica Evanghelică

Biserica Evanghelică Sf. Maria din Piața Huet va găzdui, duminică, 12 decembrie, începând cu ora 18:00, un concert de Crăciun.

Corul Bach din Sibiu, orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu şi patru solişti vocali vor interpreta oratoriul „Israeliții în deșert” al lui Carl Philipp Emanuel Bach. Concertul va fi dirijat de Jürg Leutert.

Îşi vor da concursul soprana Melinda Samson, soprana Renata Gebe Fügi, tenorul Nicolae Simonov și baritonul Dan Cristian Hodrea.
Biletele de intrare la concert vor putea fi achiziționate din sacristia Bisericii Evanghelice din Piața Huet.

“Cu ocazia jubileului Brukenthal din acest an, Parohia Evanghelică din Sibiu a organizat mai multe evenimente muzicale cu lucrări care au pătruns în Transilvania prin inițiativa baronului Samuel von Brukenthal și au fost interpretate și pe plan local la acea vreme. Cea mai mare lucrare documentată atunci este oratoriul lui Carl Philipp Emanuel Bach «Israeliții în deșert». Tematic, lucrarea prelucrează drumul poporului Israel din captivitate. Prin urmare, subiectul este preluat din Vechiul Testament şi se pot trasa cu ușurință legăturile mai departe, până la apariția lui Mesia, a cărui naștere o sărbătorim de Crăciun. Adventul, care reprezintă perioada noastră de pregătire creștină pentru această aniversare, este un timp de căutare și repaus. Tocmai acest lucru l-a făcut şi poporul Israel de nenumărate ori în lunga și anevoioasa sa călătorie din captivitate”, explică organizatorii.

Răspunde