Ambițiile noului director al Direcției pentru Cultură Sibiu

Ambițiile noului director al Direcției pentru Cultură Sibiu

Istoricul Dan Nanu este noul șef al Direcției Județene pentru Cultură Sibiu.

După o perioadă tulbure, Direcția pentru Cultură are din nou o conducere legitimă. Concursul pentru funcția de director a fost câștigat de istoricul sibian Dan Ilie Nanu.

Ordinul de numire în funcție a fost emis de Ministerul Culturii pe 22 decembrie, însă noul director nu a avut nevoie de prea mult timp de acomodare, pentru că a mai condus instituția în două rânduri, în anul 2010 și ulterior în perioada 2016-2017. „Îmi doresc să redau demnitatea Direcției Județene pentru Cultură Sibiu și să o transform în cea mai performantă și cea mai respectată Direcție pentru Cultură din țară”, a declarat Dan Nanu pentru „Strada Cetății”.

Dan Nanu este doctor în istorie, iar în ultimii trei ani a activat în cadrul Serviciului Cercetare şi Documentare Bibliografică al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Aici s-a ocupat de șase proiecte cofinanțate prin Agendele Culturale ale Consiliului Județean Sibiu, respectiv Primăriei municipiului Sibiu, și a adus contribuții la istoria orașului și județului Sibiu prin editarea unui număr de patru cărți, două atlase și un album.

Din punct de vedere al numărului de angajați, Direcția pentru Cultură Sibiu este cea mai mare din țară, pe picior de egalitate cu Bucureștiul. Instituția are în evidență, la nivelul județului Sibiu, peste 1.000 de monumente aflate în proprietatea cultelor religioase, a unităților administrativ-teritoriale sau în domeniul public, inclusiv siturile arheologice și monumentele de for public, potrivit directorului Dan Nanu.

Direcția pentru Cultură este un serviciu public descentralizat al Ministerului Culturii și Cultelor, cu personalitate juridică. Ea îndeplinește la nivelul județului Sibiu atribuțiile ministerului în domeniul culturii și cultelor, al protejării patrimoniului cultural național și al valorificării și dezvoltării elementelor ce definesc identitatea culturală a colectivității locale.

Răspunde