Acces la cultură

Acces la cultură

Instituțiile de spectacole din Sibiu au anunțat că, începând de astăzi, limita de ocupare a capacității crește de la 30% la 50%, iar publicul poate participa la evenimente și pe baza testului pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Modificarea regulilor de acces vine ca urmare a evoluției pandemice în municipiul Sibiu.

„Începând de astăzi, accesul publicului la evenimentele Filarmonicii de Stat Sibiu este permis în limita a 50% din locurile disponibile”, informează Filarmonica, pe pagina oficială de Facebook.

„Urmare a noilor măsuri publicate în Monitorul Oficial nr. 1166, din 8 decembrie 2021 și intrate în vigoare în data de 8 decembrie 2021, participarea publicului la spectacolele Teatrului de Balet Sibiu se face cu ocuparea până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție. În contextul acestor actualizări legislative, pentru spectacolul «Spărgătorul de nuci», coregrafia Vasile Petruțiu, programat în zilele de 9 și 10 decembrie de la ora 12:00 (la matineu, pentru copii) și de la ora 19:00, pentru care inițial a fost ocupată doar 30% din capacitatea sălii de spectacol, a fost suplimentat numărul de bilete puse în vânzare până la ocuparea a 50% din capacitatea Sălii Mari a Centrului Cultural «Ion Besoiu» Sibiu. Biletele pot fi cumpărate online, de pe site-ul Kompostor.ro, de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu sau de la sediul administrativ al instituției: Parcul Tineretului, nr. 1, Sibiu”, a transmis și Teatrul de Balet.

Participarea este permisă în următoarele situații:

  • pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
  • pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii și al ministrului Sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Teatrul Gong suplimentează numărul de locuri la spectacole

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu actualizează condițiile de acces în sala de spectacole și suplimentează numărul de bilete pentru toate producțiile programate până la finalul anului, în aplicarea Hotărârii de Guvern nr. 1242/08.12.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Adrian Tibu, director Teatrul Gong: „Având în vedere că toate biletele pentru spectacolele cu Pinocchio, Cenușăreasa și Misterele Magiei au fost deja epuizate, cu siguranță că e o surpriză plăcută pentru toți cei care își doreau să vină la teatru la final de an, dar nu au reușit să mai găsească bilete. Pe lângă suplimentarea locurilor, vor putea participa la evenimente și cei care prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu SARS CoV-2. Toate celelalte reguli sanitare și de distanțare socială rămân valabile.”

Una dintre cele mai frumoase povești din toate timpurile prinde viață într-o montare de excepție despre prietenie și miracolul viselor. Actorii Teatrului „Gong” aduc un omagiu Sibiului romantic, printr-o montare ce reinventează povestea Cenușăresei în Palatul Brukenthal. Spectacolul imaginat de Èva Lábadi, pe ritmuri muzicale și cu mult umor, se constituie ca o pledoarie plină de candoare pentru lumea basmelor ca pilon al copilăriei universale și al bucuriei inocente. Producția de la Sibiu se bucură de contribuția unor artiști importanți ca scenograful Dio Zoltán, co-fondator al Teatrului Ort Iki din Debrecen (Ungaria) sau compozitorul Cári Tibor, laureat al premiului UNITER pentru muzică în teatru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Angela Páskuy, Claudia Stühler, Adrian Prohaska și Jenö Major. Spectacolul are o durată de aproximativ 45 de minute și se adresează copiilor cu vârsta peste 3 ani. „Cenușăreasa – doar o poveste?” va fi prezentat sâmbătă, 11 decembrie, de la orele 11:00 și 18:00, dar și duminică, 12 decembrie, de la ora 11:00.

Descoperă magia sărbătorilor de iarnă într-un spectacol incendiar, în care visele devin realitate! Prezentat într-un decor de poveste, spectacolul Magicianului Christianis include o serie de numere interactive de prestidigitație și iluzii comice, trucuri cu eșarfe, baghete, bastoane și mese zburătoare, dar și apariții și dispariții misterioase. Cu ajutorul micilor voluntari din sală, Magicianul Christianis își dezvăluie arta spre uimirea și amuzamentul publicului. Spectacolul are o durată de aproximativ 45 de minute și este recomandat celor cu vârsta peste 5 ani. „Misterele Magiei” va fi prezentat vineri, 17 decembrie, și sâmbătă, 18 decembrie, de la orele 18:00.

Cunoaștem cu toții povestea marionetei lui Geppetto și peripețiile prin care a trecut până a înțeles că trebuie să fie un băiețel cuminte. Pentru toate faptele rele a fost pedepsit, iar pentru cele bune a primit răsplata meritată. La Sibiu, povestea este completată de greierașul care i-a fost tot timpul un bun sfătuitor, o adevărată „a doua conștiință”, care veghează mereu asupra copiilor, îndemnându-i să fie buni și ascultători. Spectacolul în regia lui Lilly Krauss-Kalmár are o durată de aproximativ 60 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Jenö Major, Angela Páskuy, Monica Baldea, Claudia Stühler, Adrian Prohaska, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea și Hansel Andrei. „Aventurile lui Pinocchio” va fi prezentat sâmbătă, 18 decembrie și duminică, 19 decembrie, de la orele 11:00.

Prețul unui bilet la oricare din reprezentațiile Teatrului Gong este de 12 lei.

Răspunde