Sănătate și libertate cu o tură în natură. Clasic sau virtual!

Sănătate și libertate cu o tură în natură. Clasic sau virtual!

EUROPE DIRECT Regiunea Centru, alături de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, invită sibienii la o tură de alergare sau o plimbare în natură, pentru sănătate și libertate, respectând condițiile din această perioadă a pandemiei.

De mai bine de un an și jumătate, Crosul Europei a fost oprit de boala care a bulversat întreaga societate, dar spiritul nostru trebuie să învingă și natura este cel mai bun loc unde ne putem reîncărca, moral și fizic. De aceea, Crosul Europei va fi altfel în 2021, fiind desfășurat atât clasic, prin participarea elevilor din șase unități școlare din cele șase județe ale Regiunii Centru, cât și virtual, prin înscrierea online a cetățenilor care doresc să alerge sau să facă o simplă plimbare în natură. Toți cei care finalizează înscrierea vor obține un kit de înscriere, iar cele mai bune rezultate vor fi recompensate cu obiecte promoționale.

Simion Crețu, director general ADR Centru: ”Acest eveniment a avut un mare succes în 2019, iar acum în 2021, trebuie să arătăm solidaritate, dar și voința de a depăși condițiile critice. De aceea, în această perioadă plină de restricții, vom organiza un eveniment altfel, desfășurat parțial în format fizic, acolo unde se poate, dar primim și înregistrări video ale celor care au făcut mișcare. Pornind de la tema principală a activității ce se concentrează pe prioritatea europeană – Pactul Verde European pentru protejarea mediului înconjurător, activitățile propuse de echipa Europe Direct transmit fiecărui cetățean mesajul: ”susțin un mediu mai curat”. Vom completa Crosul Europei cu o suită de discuții cu cetățenii pe teme de mediu, pe care le vom desfășura online la nivelul fiecărui județ din regiune, vorbind despre proiecte publice sau individuale, finanțările existente sau ce nevoi sunt, acțiuni în care ne putem implica împreună pentru a susține un mediu mai curat, deoarece calitatea mediului înconjurător are o influență directă asupra sănătății noastre fizice și morale.”

Numărul de participanți estimat este de aproximativ 400 de persoane, inclusiv elevii de la școli și licee din întreaga Regiune Centru. Participanții se pot înscrie fizic sau online şi evenimentul CROSUL EUROPEI 2021 are drept scop încurajarea practicării unui stil de viață sănătos, a implicării comunitare în protejarea unui mediu mai curat, activități ce susțin prioritatea europeană ”Pactul Verde European” și importanța protecției mediului înconjurător. Singuri sau alături de prieteni, prin parcuri, zone verzi sau la o plimbare, cetățenii sunt invitați să se bucure de ”Sănătate, liberate, cu o tură în natură!” – sloganul de anul acesta al Crosului. Participanții la forma virtuală a întrecerii trebuie să-și descarce și să-și pornească aplicația de fitness, iar după ce au realizat target-ul sportiv, să transmită înregistrarea activității.

Modul de desfășurare al Crosului Europei 2021: Evenimentul se va desfășura în două moduri: cros clasic sau cros virtual.

CROS CLASIC: prin participarea unităților de învățământ selectate în funcție de posibilitatea desfășurării cursurilor cu prezență la școală. În cadrul acestora vor participa un număr maxim de 50 de elevi și cadre didactice. Cei înscriși la această acțiune sportivă vor alerga cel puțin 1.000 m. Toți participanții vor primi din partea organizatorului un kit de materiale de înscriere (tricou, sacoșă, blocnotes și pix) iar primii trei finaliști vor primi medalii și câte un card/voucher valoric de 100 lei. În cazul în care este posibil, vor participa și  reprezentanți din partea organizatorului, persoane care dețin Certificatul Verde European, care vor coordona organizarea activității, vor face poze alergătorilor, vor distribui materiale informative și vor premia finaliștii. Numărul maxim de locuri disponibile: 300 (50/județ).

CROS VIRTUAL: prin participarea cetățenilor din Regiunea Centru, care se înscriu online la această activitate și care utilizează o aplicație de fitness care le înregistrează activitatea sportivă, exclusiv în afara locuinței.

  • Locuri disponibile: 100 la nivel regional.
  • Înscrierea și startul pot fi făcute oricând în intervalul 15 noiembrie (9:00) – 15 decembrie (23:59) 2021
  • Traseul va fi ales de fiecare participant în parte
  • Distanța minimă parcursă trebuie să fie de 2 km.
  • Activitatea ta trebuie să fie efectuată și salvată într-o singură sesiune, fără pauză și repornire. Distanțele nu se cumulează.
  • Vârsta minimă: 12 ani împliniți la data de 20 noiembrie 2021.
  • Nu sunt permise mai multe alergări per persoană înscrisă.
  • Persoanele din cadrul echipei Europe Direct Regiunea Centru nu pot participa la această activitate.

În ambele cazuri se vor respecta restricțiile impuse de pandemia COVID-19!

Participarea virtuală se va realiza prin următorii pași:

  1. Înscrierea în formularul online publicat de organizator: https://forms.gle/awHztDX9EXMAUaKQ9 / https://tinyurl.com/3abfuw74
  2. Deschidere aplicație fitness și alergare sau mers alert, pe distanța dorită de participant.
  3. Înregistrarea datelor de concurs: Fiecare participant va trebui să trimită informații din aplicația fitness privind distanța parcursă, data, timpul, precum și o dovadă a activității sportive. Dovada poate consta în imagine sau link-ul către un site web care conține detalii despre activitatea dvs. de alergare înregistrată, inclusiv data, ora, distanța, ritmul, etc. Trebuie să vă asigurați că dovada poate fi vizualizată de către organizator. Înregistrările manuale fără nicio dovadă de date, care nu sunt înregistrate folosind nicio aplicație mobilă sau dispozitiv GPS, nu vor fi luate în considerare.
  4. Transmiterea pachetului de informații despre activitate (sumar de alergare/pași, distanța parcursă, harta activității sportive, cel puțin 2 imagini foto ale alergătorului pe traseu sau un scurt video. Informațiile se vor transmite pe e-mail europedirect@adrcentru.ro. Titlu e-mail – ”Înscriere Cros, … (numele persoanei)”.
  5. Pentru pasul final de înscriere se va trimite o imagine cu alergătorul înscris și cartea de identitate, ținută în așa fel încât să fie vizibile adresa, imaginea și numele titularului, informații care trebuie să coincidă cu datele participantului înscris. În cazul alergătorilor sub 14 ani, unul dintre părinți va putea realiza imaginea cu cartea de identitate, alături de copil, pentru finalizarea înscrierii.

KIT ÎNSCRIERE ȘI PREMII:

  • Toți participanții la Crosul Europei vor primi un kit de înscriere. Acesta constă în tricou de alergare, sacoșă textilă, blocnotes cu pix.
  • Se acordă 12 vouchere/carduri de 150 lei celor mai bune rezultate obținute, raportat la timpul obținut și distanța parcursă. Voucherele pot fi electronice sau tip card cadou, cu posibilitate de a le valorifica într-o rețea de magazine fizice sau online și cu o valabilitate de cel puțin un an.
  • Pentru școli se vor acorda câte 3 vouchere sau carduri/unitate de învățământ a câte 100 lei fiecare.
  • Participanții la crosul virtual vor primi un materiale promoționale după finalizarea evenimentului.
  • Pentru Crosul virtual, kitul va fi livrat în termen de maxim o lună de zile de la eveniment. Acesta se va ridica de la sediile birourilor regionale din cele șase județe ale Regiunii Centru, de către participanții înscriși nominal la Cros, conform adresei menționate în formular. Adresele birourilor regionale se pot consulta pe: http://www.adrcentru.ro/adr-centru-echipa/. La cerere, acestea se pot livra prin curier cu plata la livrare.

Regulamentul Crosului Europei 2021 poate fi consultat pe www.europedirect-adrcentru.ro.

Răspunde