Rețeta secretă de cârnați a lui Papa Mitch

Rețeta secretă de cârnați a lui Papa Mitch

Toți gurmanzii din Sibiu îl respectă pe Mircea Lotrean pentru felul în care îmbină cunoștințele ancestrale din Mărginimea Sibiului cu tehnicile dobândite în cele trei decenii petrecute în America.

„Papa Mitch” știe mai bine ca oricine să aleagă o bucată de carne și s-o transforme în vedeta unui festin.

Se trage dintr-o veche familie din Rășinari, iar bunicul său, Ioan Hurdubelea, a făcut istorie ca primar în Râu Sadului. La 80 de ani, Mircea Lotrean încă face istorie în gastronomia sibiană. El a avut primul restaurant american din oraș, îndrăgitul Texas BBQ Pit, iar mai nou a deschis măcelăria „La Lotrean” pentru a da ocazia sibienilor să regăsească gustul produselor tradiționale din carne.

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, l-am convins pe „Papa Mitch” să ne dezvăluie o rețetă proprie pe care s-o puteți încerca de Ignat:

Cârnați semiuscați á la Papa Mitch

[ingredients title=”Ingrediente (pentru 100 kg de produs)”]

  • 70 kg carne de porc bine degresată de grăsimea moale
  • 30 kg slănină tare
  • 1.800 g sare
  • 800 g usturoi praf
  • 400 g piper alb
  • 150 g zahăr
  • 30 g cardamom
  • 40 g ienibahar

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Se amestecă carnea și slănina cu toate aceste condimente, se lasă la rece (3-5 grade Celsius) timp de 48 de ore, după care se toacă pe sita 5 și se amestecă foarte, foarte bine manual.
  2. Se umple în mațe de porc cu diametrul de 32-36 mm, cu atenție, pentru a obține o consistență bună a umpluturii, fără goluri de aer.
  3. Se afumă la fum rece, apoi se lasă la uscat.

[/directions]

Poftă bună!

Răspunde