Premiera lunii noiembrie la TNRS: „Trei surori”, de Cehov, cu o distribuție de excepție

Premiera lunii noiembrie la TNRS: „Trei surori”, de Cehov, cu o distribuție de excepție

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă, la finalul acestei luni, premiera spectacolului „Trei surori”, de A.P. Cehov, în regia Andreei și a lui Andrei Grosu, cu o distribuție care îi reunește pe unii dintre cei mai apreciați actori ai Naționalului sibian.

Premiera, care va avea loc în 28 noiembrie, ora 19:00, în Sala Mare a teatrului, este o producție extraordinară, realizată în condiții deosebite și gândită ca un dar pe care TNRS îl face publicului iubitor de teatru în preajmasărbătorilor.

„Suntem în fața unei premiere de excepție pe care Teatrul Național Radu Stanca Sibiu o pregătește pentru publicul care merită acum, înainte de Sărbători, un dar important – Trei surori, de Cehov. Doi artiști tineri – care au primit deja Premiul Iulian Vișa, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu – Andreea și Andrei Grosu, își dau măsura talentului după ce au triumfat cu spectacolele Cui i-e frică de Virginia Woolf? și Autobahn. Aceste spectacole au însemnat două experiențe deosebite pentru actorii Teatrului Național, dar și pentru publicul lui. Îmi amintesc că la Chișinău, în toamna aceasta, în pofida restricțiilor sala era arhiplină, erau oameni și în picioare. Nu am văzut de multă vreme așa ceva! Trei surori este un text cu roluri deosebite. Să îi ai în distribuție pe Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Mariana Mihu – Plier, Diana Văcaru – Lazăr, Adrian Matioc, Raluca Iani, Ciprian Scurtea, Mihai Coman, Gabriela Pîrlițeanu, Adrian Neacșu, Iustinian Turcu, Cendana Trifan, Andrei Gîlcescu, Horia Fedorca, și Viorel Rață este un fapt important. Vorbim despre confruntări extraordinare, care se vor traduce și într-un film realizat cu totul și cu totul aparte, din monologuri. Este un mare cadou de sărbători! Felicit actorii, regizorii, echipa tehnică, pe toți cei care au contribuit la crearea acestui spectacol ce nu a fost deloc ușor de realizat în această perioadă atât de grea, în care actorii, tehnicienii, angajații Teatrului au fost încercați de această boală, dar care nu ne-a învins. Este important să vă aducem în palmele noastre acest dar, alături de inima noastră. Vă așteptăm dragi spectatori, voi care sunteți rațiunea noastră de a fi, să vedeți cum se naște miracolul!”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Alături de posibilitatea de a urmări acest spectacol la premiera din 28 noiembrie, ora 19:00, în Sala Mare a TNRS, publicul poate achiziționa bilete și la avanpremiera din 27 noiembrie, ora 19:00, în Sala Mare. Biletele sunt disponibile online pe www.tnrs.ro, și la Agenția Teatrală din str. Nicolae Bălcescu, nr. 17. Accesul publicului la reprezentații este permis doar în baza certificatului verde COVID, iar locurile sunt disponibile în limita a 30% din capacitatea sălii.


„Trei surori”, de A.P. Cehov

Traducerea din limba rusă: Vladimir Turturica

  • REGIA: ANDREI ȘI ANDREEA GROSU
  • SCENOGRAFIA: VLADIMIR TURTURICA
  • MUZICA: MIHAI DOBRE
  • ASISTENT REGIE ȘI SUFLEUR: CORINA PREDESCU
  • MANAGER PROIECT: CLAUDIA MAIOR

Olga – Raluca Iani

Mașa – Ofelia Popii

Irina – Gabriela Pîrlițeanu

Andrei – Ciprian Scurtea

Kulîghin – Adrian Neacșu

Verșinin – Marius Turdeanu

Tuzenbach – Iustinian Turcu/ Andrei Gîlcescu

Solionîi  – Horia Fedorca

Cebutkin – Adrian Matioc

Fedotik – Iustinian Turcu/Andrei Gîlcescu

Natașa – Cendana Trifan

Anfisa – Diana Văcaru – Lazăr

Ferapont – Mariana Mihu – Plier

Rode – Mihai Coman

Ofițer – Viorel Rață

Răspunde