Piste sigure pentru bicicliști

Piste sigure pentru bicicliști

Cea mai amplă investiție din ultimii ani pentru modernizarea unei străzi îi va bucura și pe cei care preferă să se deplaseze cu bicicleta.

Chiar dacă lățimea străzii Podului este mică pe unele porțiuni, prin diverse soluții și reconfigurări, Primăria Sibiu a reușit să amenajeze 3,6 km de pistă pentru biciclete, în dublu sens. În toate porțiunile în care lățimea străzii a permis, pistele sunt separate de calea pietonală și de calea auto prin borduri sau elemente separatoare.

“Lucrările de modernizare a străzii Podului s-au finalizat. Demarată în martie 2020, această lucrare a fost cea mai amplă investiție într-un stradă din Sibiu în ultimii ani, pe de o parte datorită lungimii acestei artere de 3,6 km, iar pe de altă parte datorită amplorii lucrărilor. Am optimizat strada pentru mobilitatea smart, atât ca rută de transport public, cât și pentru deplasarea cu bicicleta, trotuarele sunt acum corespunzătoare pentru deplasarea pietonală, iar rețelele de apă, canalizare pluvială și iluminat public au fost și acestea modernizate”, a precizat primarul Astrid Fodor.

Lucrările de pe strada Podului au costat nu mai puțin de 30,9 milioane de lei.

Răspunde