Evenimente

Peste 500 de persoane s-au vaccinat la Filarmonică

554 de persoane au ales să se vaccineze la Maratonul Vaccinării care s-a încheiat aseară, după două zile în care foaierul Sălii Thalia s-a transformat în centru de vaccinare.

Cei 16 medici, 32 de asistenți, 32 registratori și 40 de voluntari implicați s-au asigurat că fluxurile de vaccinare, două pentru Johnson&Johnson și două pentru Pfizer, puse la dispoziția doritorilor cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, au funcționat fără dificultăți.

Mai bine de jumătate dintre beneficiari au primit prima doză de vaccin. De asemenea, specialiștii au constatat că peste 20% dintre persoanele vaccinate sunt tineri, categorie de vârstă cu un grad ridicat de transmisibilitate.

Daniela Cîmpean, președinte CJ Sibiu: ”Este foarte important să ascultăm opinia specialiștilor pentru a putea trece de această pandemie. Mulțumim tuturor celor care au răspuns inițiativei Consiliului Județean Sibiu și s-au implicat pentru ca acest maraton să se desfășoare în condiții optime. Continuăm cu rapelul în weekend-ul 20-21 noiembrie și vom extinde astfel de acțiuni și în județ, pentru ca toți locuitorii să aibă posibilitatea de a se vaccina fără a fi nevoiți să se deplaseze în altă localitate.”

Consiliul Județean Sibiu a organizat acest maraton în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, Spitalul General CF Sibiu, alături de Filarmonica de Stat Sibiu și cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Sibiu și al Universității „Lucian Blaga” Sibiu. De asemenea, evenimentul a fost susținut de parteneri din mediul privat: Boromir, Carrefour Sibiu și Trans Agape, precum și Biserica Creștină Baptistă ”Betania” Sibiu și Biserica Creștină ”Biruința” Sibiu, care au asigurat pe parcursul celor două zile produse de patiserie, sandwich-uri și masa de prânz cadrelor medicale și voluntarilor implicați.

În zilele de 20 și 21 noiembrie, se vor administra doza de rapel, precum și dozele 1 și 3 de Pfizer, respectiv doze de Johnson&Johnson.

Răspunde