Gustarea regilor

Gustarea regilor

Aromatul busuioc este considerat „regele mirodeniilor” de către bucătari și autori ai tratatelor culinare.

Doamna profesoară Aurelia Rusu, din Bazna, recomandă o rețetă cu busuioc proaspăt pe care o puteți încerca oricând pentru o gustare savuroasă și sănătoasă.

Ardei umpluți cu cremă de brânză și busuioc

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 6 ardei capia
  • 200 g cremă de brânză clasică
  • 100 g brânză telemea de vacă
  • 1 lingură unt
  • frunzulițe de busuioc proaspăt
  • 2 g piper

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Se curăță ardeii de sâmburi, se spală și se lasă la scurs.
  2. Se taie mărunt 6 frunze de busuioc.
  3. Brânza telemea se dă prin răzătoarea fină și se amestecă cu untul, crema de brânză și busuiocul.
  4. Se adaugă piper după gust.
  5. Se umplu ardeii cu pasta obținută și se ornează cu frunzulițe de busuioc.

[/directions]

Poftă bună!

Se spune despre această plantă, apreciată mai ales în gastronomia asiatică și în cea mediteraneană, că ar fi crescut pe locul unde Sfinții Împărați Constantin și Elena au descoperit relicvele Sfintei Cruci. Pe lângă calitățile sale nutritive care nu mai au nevoie de nici o prezentare, încă din Evul Mediu, busuiocul are aplicații și în medicină sau cosmetică.

Răspunde