„O masă fără desert seamănă cu un roman fără final”, este de părere galonatul cofetar sibian, Pastry Chef Emilian Vârlescu.
Pentru zilele de sărbători sau în orice zi pe care vrem s-o transformăm în sărbătoare, Emilian propune un desert cu care nu dați greș niciodată, fiindcă-i plin… de ciocolată!
[directions title=”Deliciu de ciocolată și mentă”]
- Blatul: se mărunțesc în robotul cu lame 150 g biscuiți dietetici dulci, 100 g unt, 10 g lichior Amaretto (opțional), un praf de sare, 100 g zahăr. Compoziția se toarnă într-o formă de tort cu fundul detașabil.
- Crema: se încălzesc 100 ml lapte, 100 ml frișcă naturală lichidă, infuzând 10 g mentă. Lichidul se toarnă peste 300 g ciocolată amăruie (75% cacao).
- Se adaugă 2 gălbenușuri de ou și 100 g de unt, amestecându-le. Rezultă o cremă fină pe care o turnăm peste blatul de biscuiți.
- Introducem tortul timp de 4 ore la frigider. Când este gata, îl scoatem și îl ținem la temperatura camerei pentru câteva minute, pentru a fi mai ușor de feliat.
- Îl porționăm și îl consumăm cu mare plăcere!
[/directions]