Deliciu de ciocolată și mentă á la Chef Emilian Vârlescu

Deliciu de ciocolată și mentă á la Chef Emilian Vârlescu

„O masă fără desert seamănă cu un roman fără final”, este de părere galonatul cofetar sibian, Pastry Chef Emilian Vârlescu.

Pentru zilele de sărbători sau în orice zi pe care vrem s-o transformăm în sărbătoare, Emilian propune un desert cu care nu dați greș niciodată, fiindcă-i plin… de ciocolată!

[directions title=”Deliciu de ciocolată și mentă”]

  1. Blatul: se mărunțesc în robotul cu lame 150 g biscuiți dietetici dulci, 100 g unt, 10 g lichior Amaretto (opțional), un praf de sare, 100 g zahăr. Compoziția se toarnă într-o formă de tort cu fundul detașabil.
  2. Crema: se încălzesc 100 ml lapte, 100 ml frișcă naturală lichidă, infuzând 10 g mentă. Lichidul se toarnă peste 300 g ciocolată amăruie (75% cacao).
  3. Se adaugă 2 gălbenușuri de ou și 100 g de unt, amestecându-le. Rezultă o cremă fină pe care o turnăm peste blatul de biscuiți.
  4. Introducem tortul timp de 4 ore la frigider. Când este gata, îl scoatem și îl ținem la temperatura camerei pentru câteva minute, pentru a fi mai ușor de feliat.
  5. Îl porționăm și îl consumăm cu mare plăcere!

[/directions]

Răspunde