Concertul de Anul Nou de la Sibiu: „O seară ca-n filme”

Concertul de Anul Nou de la Sibiu: „O seară ca-n filme”

Solista de jazz Christiana Uikiza, pianistul Horia Mihail, dirijorul Gian Luigi Zampieri şi Orchestra de cameră ICon Arts sunt artiştii invitaţi pe scena Concertului de Anul Nou de la Sibiu. Lor li se vor alătura balerini ai Teatrului de Balet Sibiu sub îndrumarea coregrafei Aleisha Gardner.

Evenimentul este programat în 31 decembrie, ora 18:00, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu, şi se va desfăşura respectând normele sanitare în vigoare la acea dată.

Tema celui mai așteptat concert al sfârșitului de an este „O seară ca-n filme”. „O seară în care publicul va fi purtat pe aripile muzicii din aria cinematografiei clasice și moderne”, au anunțat organizatorii. Lucrări faimoase care au făcut înconjurul lumii vor fi interpretate într-o lumină nouă, în acorduri cross-over de jazz, swing cărora li se vor adăuga, nu în ultimul rând, sonorități ale muzicii clasice.

Orchestra de cameră ICon Arts, numită recent Ansamblul cameral de muzică nouă al Filarmonicii de Stat Sibiu, va oferi ascultătorilor amploarea fantastică a muzicii de pe marile ecrane, europene sau de peste Ocean, începând cu perioada anilor `50 până în zilele noastre. Orchestra ICon Arts va fi alături de publicul sibian la trecerea dintre ani ca în fiecare dintre cele 12 ediții ale evenimentului organizate până acum, oferind o experiență culturală diferită de fiecare dată.

„Să ne amintim că plăcerea de a sărbători Anul Nou, alături de cei dragi, prin eleganţa triumfală a unui concert de muzică clasică aparţine tradiţiei europene formate în urmă cu aproape două secole. Totodată, prin alegerea unui program aparte ce cuprinde lucrări mai puțin interpretate în sălile de concert, la care se adaugă repertorii de jazz, Concertul de Anul Nou de la Sibiu se deosebește fundamental de tiparul concertelor similare din toată lumea unde se preferă și astăzi modelul vienez,” a declarat Sebastian Gheorghiu, fondator ICon Arts şi manager de proiecte al UCIMR.

Concertul de Anul Nou de la Sibiu răspunde an de an unei provocări artistice excepționale, unde prezența coregrafiei contribuie la succesul formatului, fiecare ediție a evenimentului desfășurându-se cu casa închisă.

„Ne bucurăm să aducem ascultătorilor și anul acesta magia unui nou început. Sperăm să anunțe un An Nou în care viața culturală să devină o parte și mai importantă a societății, și fără îndoială că așa va fi, prin susținerea constantă a publicului și a programelor derulate în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu”, a completat organizatorul evenimentului.

Surprize la final

După concert, în completarea atmosferei cinematice în care poveștile de dragoste încep la o cafea și se transformă în eternitate prin ciocnirea paharelor de șampanie, publicul va primi mostre de cafea Mogiana din Brazilia, pregătită manual, prin Urban Vibe Roastery, precum și doze cochete ale faimosului vin spumant Cava „1551” oferite de Grupul Codorníu Raventós, cea mai veche afacere de familie din Spania și una dintre cele mai vechi din lume, fiind în același timp creatorul Cava, folosind metoda tradițională.

 

Biletele se pot achiziționa online de pe platformele myticket.ro şi entertix.ro, dar şi de la Casa de Bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (informații la 0735566486). Prețul unui bilet este de 150 de lei și va cuprinde cadourile menționate.

Răspunde