Comoara de la Mediaș, conservată de specialiștii Muzeului Brukenthal

Comoara de la Mediaș, conservată de specialiștii Muzeului Brukenthal

Autoritățile locale au discutat cu specialiștii în domeniul patrimoniului pentru a găsi cea mai bună soluție de păstrare a documentelor descoperite în podul casei memoriale Hermann Oberth din Mediaș.

Ieri, a avut loc la sediul Primăriei Mediaș o întâlnire de lucru, la invitația municipalității, având drept scop stabilirea și punerea în aplicare a demersurilor legale care se impun în ceea ce privește documente descoperite în podul casei memoriale Hermann Oberth.

La discuții au participat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, experți din cadrul Muzeului Național Brukenthal, ai Muzeului Municipal Mediaș, ai Direcției Județene pentru Cultură Sibiu, dar și reprezentanți ai Muzeului Național al Aviației Române și ai Fundației „Hermann Oberth“ din Germania. Astfel, s-a stabilit ca bunurile descoperite să fie date spre conservare preventivă și activă, către Muzeul Național Brukenthal Sibiu, pe baza inventarului realizat în cadrul întâlnirii.

„Am avut o întâlnire cu experți din cadrul Muzeului Național Brukenthal, ai Muzeului Municipal Mediaș și ai Direcției Județene pentru Cultură Sibiu, pentru a găsi modalitatea cea mai bună de conservare a documentelor descoperite în podul Casei Memoriale «Hermann Oberth». La discuții au fost prezenți reprezentanți ai municipalității, ai Fundației «Hermann Oberth» din Germania și ai Muzeului Național al Aviației Române. Îmi doresc ca aceste documente să rămână în patrimoniul municipiului Mediaș, după ce vor fi inventariate, conservate activ și restaurate. A fost o discuție benefică, în urma căreia sunt convins că am făcut pași concreți pentru ca aceste obiecte valoroase să poată fi prezentate publicului larg. Le mulțumesc tuturor celor prezenți, în special domnului Robert Adams, vicepreședintele Fundației «Hermann Oberth». Această întâlnire îmi confirmă faptul că parteneriatul nostru este unul solid și de durată“, a declarat Roman.

Descoperirea a avut loc cu ocazia efectuării unor lucrări de reparații la acoperișul imobilului și constă dintr-un lot de materiale aparținând savantului Hermann Oberth, considerat părintele navigației spațiale.

Răspunde