20/01/2022

Strada Cetății

Vești și povești să le-ndrăgești!

Ce putem face pentru un mediu mai curat?

timp de citire 2 min

Europe Direct Regiunea Centru invită sibienii la discuții publice pe tema proiectelor de mediu și al modului în care putem contribui cu toții la înfrumusețarea spațiilor din jurul locuinței.

Inițiativa pornește de la convingerea că un mediu înconjurător estetic și curat încurajează membrii comunității să dezvolte proiecte la nivel local ce vor avea efecte directe asupra calității vieții. Astfel de demersuri vor potența frumusețea cartierelor și vor putea crește coeziunea membrilor comunităților mici, de la locuitorii unei străzi, până la nivelul unei scări de bloc. Oricine se poate implica în activități precum crearea unei mici grădini în spațiile verzi de lângă bloc sau recondiționarea băncilor.

“Cetățenii sunt preocupați de nivelul de trai și starea lor de bine, însă puțini sunt cei care iau în calcul că nivelul echilibrului personal este influențat și de aspecte precum mediul în care trăiesc sau mediul înconjurător. Conform studiilor, există o legătură între un mediu înconjurător curat și starea de sănătate publică, aspect care afectează starea de spirit a fiecărui om, stare ce se răsfrânge asupra comunității. Gândiți-vă puțin la reacțiile pe care le avem când vedem gunoaiele neridicate, străzile necurățate, pungi sau alte ambalaje de plastic pe albiile râurilor, deșeuri lăsate pe marginea drumului, praful sau emisiile de la fabrici. Pornind de la acest aspecte, putem spune că mulțumirea legată de gradul de curățenie a cartierului și a orașului în care locuim este esențială în menținerea unui tonus ridicat și a unei stări de spirit bune pentru fiecare din noi. De aceea ne-am propus să vorbim direct cu oamenii și cu experții din administrație despre ce putem face pentru îmbunătățirea  mediului, atât din fonduri europene, cât și cu sprijinul autorităților publice locale”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Întâlnirea va avea loc pe 26 noiembrie, între orele 12.00 și 14.00. Doritorii se pot înscrie completând formularul online: https://forms.gle/StDc9r5fCBzUpS518.

“Dezbaterile vor implica cetățenii și se vor axa pe teme de mediu, incluzând prezentarea propunerilor din Pactul Verde European, a proiectelor de nivel local sau regional pe teme privind protecția naturii. Vom discuta cu cetățenii despre implementarea individuală a unor soluții de protecție a mediului la nivelul comunităților, precum și despre sprijinul de care au nevoie din partea administrației locale”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Lasă un răspuns