Actori de la Hollywood filmează la cabana lui Ceaușescu din Bâlea

Actori de la Hollywood filmează la cabana lui Ceaușescu din Bâlea

Peisajul montan spectaculos din zona Bâlea Lac s-a transformat în platou de filmare.

Cabana Paltinu, aflată la 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, este locul unde pe vremuri se relaxa dictatorul Nicolae Ceaușescu după o partidă de vânătoare. În aceste zile, aici sunt turnate scene pentru producţia „Legenda lui Ochi”, în care apar vedete precum Willem Dafoe şi Emily Watson.

Actualul proprietar al cabanei, Marius-Constantin Olariu, a publicat pe pagina sa de Facebook câteva fotografii. „O echipă mixtă, româno-americană, la turnarea unor scene din filmul ‘Legenda lui Ochi’, cu Willem Dafoe şi alţi actori americani, scena în care sunt folosite oile noastre autohtone. Alături de Willem Dafoe, în această scenă are un rol principal actriţa Emily Watson”, a scris Olariu. Celebrii actori și echipa de producție vor rămâne la Bâlea până miercuri.

„Județul Sibiu e atractiv pentru americani, care au ales Bâlea Lac unde au filmat la sfârșitul săptămânii câteva scene din filmul ‘Legenda lui Ochi’. Iată că frumusețea Munților Făgăraș, în special frumusețea zonei Bâlea Lac, va fi admirată în curând de cinefili din toată lumea, iar o parte din ei, cu siguranță, vor dori să vină la fața locului!”, au comentat reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.

Filmul „Legenda lui Ochi” urmăreşte povestea unei tinere pe nume Zengel, care fuge de acasă şi învaţă să comunice cu o specie de animale evazivă cunoscută sub numele de Ochi. Filmul produs de studioul A24 va include o partitură originală a compozitorului şi fondatorului Dirty Projectors Dave Longstreth, colaborator frecvent al studioului de animaţie şi film al lui Saxon Enciclopedia Pictura, potrivit paginii de Facebook „Willem Dafoe’s Act”.

Răspunde