Vaccinare fără programare

Vaccinare fără programare

Un nou maraton de vaccinare fără programare se va desfășura, la sfârșitul acestei săptămâni, la Filarmonica de Stat Sibiu.

Consiliul Județean Sibiu, în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, Spitalul General CF Sibiu și cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Sibiu și al Universității „Lucian Blaga” Sibiu, organizează Maratonul Vaccinării în weekend-ul 30-31 octombrie, în intervalul orar 09:00-21:00, la Sala Thalia, cu acces din parcarea de pe bulevardul Corneliu Coposu.

Patru fluxuri de vaccinare Pfizer și Johnson & Johnson vor fi puse la dispoziția doritorilor, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

dr. Daniel Chelcea, manager Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu: „Pentru a putea depăși valul 4 al pandemiei de Covid-19 este necesar ca oamenii să se vaccineze! Prin vaccinare, sistemul medical trece, de la o luptă în defensivă, la o adevărată ofensivă împotriva virusului SARS-CoV-2 care, de aproape doi ani, ne afectează viața. O ofensivă care ne va ajuta să limităm numărul de îmbolnăviri grave, să scădem presiunea de pe sistemul medical, să salvăm vieți și să tratăm pacienții care suferă de alte afecțiuni. Mai mult, trebuie să înțelegem că vaccinarea este un act cu dublu sens: pe de-o parte protecția personală individuală, iar pe de alta un act altruist prin care protejăm comunitatea și creăm condițiile revenirii, treptat, la viața normală pe care o dorim cu toții. Vaccinați-vă!”

Persoanele care doresc să se vaccineze cu doza 1, 2 sau 3 de Pfizer sau cu doză unică de Johnson & Johnson o pot face, fără programare, în foaierul Filarmonicii de Stat Sibiu, unde cele trei spitale și Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu vor mobiliza un număr de 16 medici, 32 asistenți, 32 registratori și 40 voluntari, astfel încât totul să se desfășoare fără dificultăți.

Pentru a doua oară, la Filarmonica sibiană se desfășoară un maraton al vaccinării.

„Consiliul Județean Sibiu continuă să promoveze campania de vaccinare începută în primăvara acestui an. Organizăm acum un al doilea maraton de vaccinare, astfel că doresc să mulțumesc tuturor liderilor de instituții locale din Sibiu și tuturor cadrelor medicale care ni s-au alăturat și oferă din timpul lor pentru a sprijini eforturile de revenire la normalitate. Numai împreună putem să ne întoarcem la o viață normală cât mai curând!”, a transmis Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Doza de rapel în cazul vaccinului Pfizer va fi efectuată în weekend-ul 20-21 noiembrie, în intervalul orar 09:00-21:00, în foaierul Filarmonicii.

Răspunde