Spre Vest, pe aripile muzicii!

Spre Vest, pe aripile muzicii!

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu pregătește un turneu european cu peste 30 de concerte.

Cel mai amplu turneu internațional din istoria recentă a instituției se va desfășura în perioada 1 noiembrie – 17 decembrie. El va include concerte în Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca și Marea Britanie.

Cristian Lupeș, manager: “Anul acesta plin de provocări se încheie cu unul dintre cele mai importante turnee simfonice europene pe care le-a avut vreodată o orchestră din România: 32 de concerte într-o lună și jumătate, din noiembrie până la jumătatea lui decembrie. Suntem onorați că orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu a fost invitată de prestigioasa companie artistică Star Entertainment GmbH, cu sediul în Berlin, reprezentată în România de către dl. Mihai Constantinescu, să susțină un turneu muzical extraordinar în cele mai importante spații culturale europene. Astfel, vom fi ambasadorii Sibiului la: Stockholm, Oslo, Bergen, Skien, Stavanger, Helsinborg, Helsinki, Tampere, Turku, Pori, Linkoping, Sondenborg, Vejle, Aalborg, Le Havre, Blackpool, Hull, Hastings, Portsmouth, Croydon, Ipswich, Sheffield, Shaftesbury, York, Glasgow, Liverpool, Bath.“

În avanpremiera turneului, orchestra simfonică a Filarmonicii le oferă sibienilor un concert vocal-simfonic de muzică de film, din care nu vor lipsi armoniile legendare ale lui Hans Zimmer, magia epopeei lui Harry Potter și emoția trilogiei Lord of the Rings. Alături de instrumentiștii Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, își dau concursul: soliștii Johanna Krumin – soprană, Rachid Barji – tenor, interpreții de soul Portia Manyike și Linda Rheretyane, dirijorul Alexander Steinitz. Concertul va avea loc duminică, 31 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Thalia. Biletele sunt disponibile la prețul de 100 lei (reducere 50% pentru elevi, studenți și pensionari) prin casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, online pe filarmonicasibiu.ro și iabilet.ro sau în aplicația mobilă oficială Filarmonica Sibiu App.

Până atunci, iubitorii muzicii sunt invitați la concertul simfonic de joi, 28 octombrie, ora 19.00, susținut de orchestra de cameră I’Sedici și soliștii: Petru Lupan – vioară, Cristian Preotu – vioară, Pavel Lupan – violoncel.

Răspunde