Specialiști de la Muzeul ASTRA, implicați într-un atelier de restaurare în Norvegia

Specialiști de la Muzeul ASTRA, implicați într-un atelier de restaurare în Norvegia

Timp de o săptămână, reprezentanții Muzeului ASTRA și Museene i Sør-Trøndelag derulează în Norvegia un program comun de activități în cadrul proiectului care vizează restaurarea Casei Artelor și transformarea sa într-un centru de promovare a meșteșugurilor tradiționale.

O echipă mixtă alcătuită din restauratori și muzeografi de la Muzeul ASTRA, dar și meșteri români și norvegieni participă, în aceste zile, la un workshop de restaurare în Norvegia, informează reprezentanții celui mai important muzeu sibian. Din delegație face parte și managerul Ciprian Anghel Ștefan.

„Restaurarea și revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor – Centru de activități și resurse regionale (C.A.R.R.)” este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, implementat de către Muzeul ASTRA în parteneriat cu SC Future Capital SRL (România) și Mussene I Sor Trondelag din Trondheim (Norvegia), în perioada 1 octombrie 2020 – 31 martie 2024. Acesta are o valoare totală de 2.476.991,74 euro, valoare finanțării nerambursabile fiind de 1.939.335,35 euro.

Răspunde