Poveste colectivă, scrisă de copiii din Sibiu, despre un virus și un cimpanzeu

Poveste colectivă, scrisă de copiii din Sibiu, despre un virus și un cimpanzeu

Povestea cimpanzeului Bobiță, care a alungat boala dintr-un oraș din Transilvania”, scrisă de elevii a trei școli din Sibiu în cadrul unui proiect educativ, a fost publicată online de BIS Teatru.

Ea poate fi citită gratuit, pe site-ul bisteatru.ro, începând de astăzi.

Shama Leah, actriță: „E o mare bucurie să spun povești din țara mea, Uganda, în fața copiilor din Sibiu, orașul în care trăiesc de trei ani de zile.”

La începutul anului școlar 2021 – 2022, elevii din clasele pregătitoare și cei din ciclul primar, de la Școala Regina Maria, Școala Andreiană Gușterița, precum și de la Waldkinder Sibiu, au vizionat spectacolul „Povești africane”, cu Andrada Grosu și Shama Leah, prezentat de BIS Teatru, în cadrul proiectului educațional „Identitate în diversitate. De la poveștile africane la basmele românești”. Cofinanțat de Primăria Sibiu, prin Agenda Educațională, proiectul are ca principal scop dezvoltarea creativității copiilor, prin implicarea lor într-un exercițiu activ, care are ca teme incluziunea, diversitatea și identitatea locală.

Spectacolele au fost urmate de sesiuni de discuție cu elevii care au participat la evenimente, ocazie cu care le-a fost lansată provocarea de a trimite echipei BIS Teatru, desene sau scurte scrisori, inspirate din viața lor și din poveștile africane cu care, mulți dintre ei au făcut cunoștință pentru prima dată în cadrul proiectului. Toate aceste povești, scrisori și desene pe care copiii le-au trimis actrițelor Andrada Grosu și Shama Leah au fost sursa de inspirație pentru „Povestea cimpanzeului Bobiță, care a alungat boala dintr-un oraș din Transilvania”.

„Copiii au fost atât de atenți și de receptivi de-a lungul spectacolului. Discuțiile de după ne-au umplut inimile de bucurie și de dragoste. Ne-am topit când am primit scrisorile și desenele de la ei. Faptul că i-am stimulat să fie creativi, să scrie povești, să deseneze, e cea mai mare realizare a acestui proiect. Iar povestea rezultată la finalul proiectului, cu cimpanzeul Bobiță care se luptă cu Virusache cel rău e o bijuterie”, a spus Andrada Grosu.

Răspunde