Muzeul ASTRA, văzut prin obiectivul subiectiv al persoanelor cu dizabilități

Muzeul ASTRA, văzut prin obiectivul subiectiv al persoanelor cu dizabilități

Fotografii realizate de sibieni cu dizabilități vor fi expuse, începând de astăzi, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Cele 30 de imagini pot fi admirate pe Aleea Pivelor, în apropierea pivei din Jieț. Vernisajul expoziţiei de fotografie va avea loc astăzi, 22 octombrie, la ora 10.00, și va fi urmat de un spectacol de pantomimă.

„Vă așteptăm să pătrundeți în universul colorat al persoanelor cu dizabilități, să priviți prin ochii lor lumea în care trăim. Această oportunitate ne-o oferă expoziția de fotografie prin imaginile și titlurile realizate în totalitate de persoanele participante din cadrul Asociației Diakoniewerk International”, transmit organizatorii.

Fotografiile au fost realizate la jumătatea lunii septembrie, în cadrul atelierului coordonat de Asociația Artografica în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA“ din Sibiu prin proiectul ”Activi pentru incluziune. Activități de timp liber pentru persoane cu dizabilități”.

Proiectul s-a desfăşurat timp de patru luni şi a oferit persoanelor cu dizabilități din comunitatea sibiană posibilitatea de a participa la activități sportive, de teatru, pantomimă, fotografie, dans modern, kinetoterapie, yoga şi pictură.

„La final de proiect mulţumim Consiliului Local Sibiu şi Primăriei municipiului Sibiu, Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA şi Casei Teutsch unde au avut loc atelierele, Arenei Luceafărul unde s-au desfăşurat activităţile sportive. Cu toţii aduc un aport major la integrarea persoanelor cu dizabilităţi în comunitate”, adaugă cei de la Diakoniewerk International.

Răspunde