Muzeul ASTRA promovează ceramica și textilele românești la Salonul Patrimoniului Cultural de la Paris

Muzeul ASTRA promovează ceramica și textilele românești la Salonul Patrimoniului Cultural de la Paris

În perioada 28-31 octombrie, Muzeul ASTRA reprezintă România la Salonul Internațional de Patrimoniu de la Paris.

Salonul este organizat, ca de fiecare dată, la Carrousel du Louvre. Anul acesta, standul Muzeului ASTRA promovează din nou valorile patrimoniului cultural românesc, expozițiile şi proiectele instituției şi obiective turistice din județul Sibiu – prin intermediul materialelor puse la dispoziție de Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Animațiile marca Muzeul ASTRA cuprind ateliere de olărit, cu ceramica de Horezu în rolul principal, înscrisă în Patrimoniul UNESCO. Va lucra la roata tradițională, dar şi la cea electrică, tânărul olar Ionuț Bîscu, susținut pe componenta decorativă de Ramona Bîscu (Ceramics Art of Horezu). De asemenea, Raluca Miriţoiu, restaurator al Muzeului ASTRA, desfăşoară ateliere de restaurare textile.

”Muzeul ASTRA din Sibiu posedă o experiență vastă în conservarea și perpetuarea meșteșugurilor tradiționale. La Salonul Internațional de Patrimoniu, muzeul este prezent cu demonstrații de restaurare de lemn policrom, ceramică și obiecte textile, dar și cu o mică expoziție etnografică”, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Standul Muzeului ASTRA se află în Sala Gabriel – A15, păstrând acelaşi loc ca la ediția precedentă, organizată înainte de pandemia Covid-19.

Fondat în 1994, Salonul Patrimoniului Cultural este organizat de Ateliers d’Art de France, cu participarea, în medie, a peste 300 de expozanți din 12 țări, organizații de patrimoniu, actori din zona restaurării, a meşteşugurilor, instituţii publice de cultură, artişti, scriitori etc.

Răspunde