Meniul zilei la Târgul de țară: mâncăruri arhaice de toamnă din Șeica Mică

Meniul zilei la Târgul de țară: mâncăruri arhaice de toamnă din Șeica Mică

Tradițiile culinare din Șeica Mică sunt în prim plan, astăzi, la Târgul de țară.

În cadrul programului anual „Comunități în Muzeul ASTRA”, Muzeul ASTRA (re)aduce în atenția publicului, în acest sfârșit de săptămână, aspecte de viață și secvențe de gastronomie spectaculoase, specifice comunității din Șeica Mică. Asta va fi posibil printr-o serie de demonstrații gastronomice puse în scenă chiar de gospodari și gospodine din această comună sibiană. Ele vor avea loc sâmbătă, 2 octombrie, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Bucătăresele din Șeica Mică vor prepara mâncăruri tradiționale din zonă, cum sunt ciorba de varză cu carne de oaie numită lușcoș și un desert inspirat din bucătăria săsească: lichiu cu prune.

„Atelierele de gastronomie tradițională vor aduce în prim plan practici culinare arhaice, realități etnografice și istorice despre hrana din zona Târnavelor și vor ilustra prin intermediul resurselor de hrană și instrumentarului tradițional, modalități tezaurizate de pregătire a mâncărurilor, de prelucrare și păstrare a alimentelor, în circuitul gospodăriilor țărănești. Ele vor oferi, în același timp, exemple de bună practică utilizabile de către public, în perspectiva însușirii modalităților ecologice de gătire”, a precizat Lucian Robu, directorul Muzeului în aer liber.

Evenimentul gastronomic face parte din programul „Comunități în Muzeul ASTRA”, ajuns la ediția a V-a, și se va desfășura astăzi, 2 octombrie, până la orele 16.00, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Răspunde