Evenimente

La Sibiu s-a născut o nouă stea!

Filarmonica de Stat a transformat Sibiul în cea mai mare scenă de operă. Tânăra solistă Virineia Pîrnău, câștigătoarea Galei de Operă, a mărturisit că abia așteaptă să revină la Sibiu.

Sibiu Opera Festival 2021 a însemnat o experiență memorabilă pentru publicul meloman, dar și pentru artiști. Cea de-a XX-a ediție a evenimentului rămâne un reper în viața culturală a Sibiului.

„Sibiu Opera Festival a fost o experiență inedită pentru mine! În primul rând, pentru că împărtășesc ideea de a promova și populariza muzica cultă și în mod special opera. Posibilitatea de a atrage oamenii să asculte operă mi-a umplut sufletul de satisfacție, mai ales când primeam feed-back-uri pozitive. Dacă am reușit să intrig și să motivez măcar pe un om să asculte operă – pot spune că sunt împlinită ca artist, că mi-am atins scopul. Concertul de Gală de la Filarmonică a fost pur și simplu excepțional, am fost foarte onorată să cânt sub bagheta maestrului Vlad Conta, este o experiență prețioasă pentru mine – un artist la început de drum. Publicul a fost atât de receptiv și cald, a fost pur și simplu o mare plăcere și o mare satisfacție să cânt! Mi-a plăcut enorm, vă mulțumesc din suflet pentru această ocazie! Abia aștept să revin!” este mesajul sopranei Virineia Pîrnău, câștigătoarea Galei de Operă.

Născută în 1996, în Republica Moldova, Virineia Pîrnău a absolvit secţia de dirijat coral și canto a Școlii de Muzică pentru copii din Orhei, și-a urmat studiile în domeniul dirijatului coral la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău, după care a venit la București pentru a deveni studenta Universității Naționale de Muzică București. După absolvire, în 2020, Virineia Pîrnău s-a înscris la master în cadrul aceleiași instituții. La sfârșitul lunii decembrie, ea va fi invitata Filarmonicii de Stat Sibiu la tradiționalul Concert de Crăciun.

În perioada 20-26 septembrie, peste 3.000 de iubitori ai muzicii s-au bucurat să asiste la spectacolele unice prilejuite de Sibiu Opera Festival, în aer liber, în sălile de concert sau în spații neconvenționale, accesul fiind liber atât la cele unsprezece reprezentații Take an Opera Break, cât și la cele trei concerte din Piața Mare, la concertul din Muzeul ASTRA, precum și la cele două concerte găzduite în Sala Thalia. Pentru ediția aniversară, au poposit la Sibiu artiștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca – primul teatru liric de pe teritoriul României, maestrul Marcel Iureș – considerat cel mai important actor român contemporan, Teodora Enache, elogiată de criticii de specialitate ca „noua Ella Fitzgerald”, precum și „The Enescu Project”, o inițiativă a reputatului violonist Nicolas Dautricourt.

„Sibiu Opera Festival are menirea de a satisface interesul publicului meloman pentru spectacolul de operă, iar în lipsa unei instituții de acest gen la Sibiu, Filarmonica vine în întâmpinarea exigențelor publicului. Cultivăm excelența și dezvoltăm o comunitate puternică, sănătoasă și încrezătoare în viitor împreună cu sponsori și parteneri de prim rang, cărora dorim încă o dată să le mulțumim pentru susținere: Consiliul Județean Sibiu, Primăria municipiului Sibiu, Therme Forum, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Autoklass, Aria, Hotel Împăratul Romanilor, Pardon Café&Bistro, Rotary Club Cibinium, Carrefour Sibiu”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Răspunde