Fetițe, puștani și felinare din bostani

Fetițe, puștani și felinare din bostani

Dacă nu vă este frică de noile tradiții, vă puteți distra alături de cei mici pregătind dovleci sculptați pentru nelipsitele farse de Halloween!

Sărbătoarea Tuturor Sfinților, marcată pe 31 octombrie în multe țări din Europa Occidentală, dar mai ales în America, s-a pripășit în ultimele decenii și pe meleagurile noastre. Dincolo de semnificația sa originală, ea poate fi un prilej de petrecere.

De pildă, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, copiii învață să confecționeze felinare amuzante din dovleci. Atelierele educaționale cu durata de aproximativ o oră și jumătate se adresează copiilor din clase primare și gimnaziale.

„Sosirea toamnei este prilej de bucurie și pentru copiii care găsesc în natură materiale noi pentru joacă! Distracția începe odată cu alegerea celui mai frumos bostan și continuă cu cioplirea unui chip înfricoșător în el. Apoi poți face un felinar ca să îți sperii vecinii și asta fără nici un apropo. Joaca nu se sfârșește niciodată, când îți lași imaginația de copil să îți ofere motive de bucurie!”, anunță reprezentanții Muzeului ASTRA.

Pentru detalii și programări, cei interesați pot suna la telefon 0751.166.529.

Răspunde