Drumeție cu repetiție

Drumeție cu repetiție

Un tur special va fi organizat mâine, 24 octombrie, ora 13.30, în cadrul proiectului „Brunch pe Măial”, găzduit de comuna Gura Râului.

Ca urmare a solicitărilor primite din partea publicului, organizatorii proiectului „Brunch pe Măial” au decis să organizeze un tur special, cu următorul program:

  • ora 13.30 – întâlnire în centrul comunei, „în târg”;

  • vizită la Biserica „Sfânta Paraschiva”, monument istoric sec. XVIII – XIX;

  • vizită în spații amenajate în stil tradițional;

  • atelier de dansuri populare;

  • plimbare în natură spre Piatra Gurguiată, pe ruta: str. Vârtochele – Fântâna La Cătană – Poieniţa Măialului – Chiatra Gurguiată.

  • degustare de produse tradiționale pregătite de Pensiunea Maria.

Pentru turul programat luni, 25 octombrie, ora 12.00, numărul de participanți va fi limitat la 10 persoane.

Organizarea ambelor tururi și participarea publicului se vor face cu respectarea normelor în vigoare privind răspândirea pandemiei de Covid-19. Participarea la tururi se face numai pe bază de înscriere la adresa de e-mail brunchpemaial@gmail.com, pentru aceasta fiind necesare următoarele date: numele persoanei care face înscrierea, număr de telefon, numărul de persoane pentru care se face înscrierea.

Conceptul „Brunch pe Măial” propune parcurgerea unui tur tematic, deschis celor care vor să ia contact cu tradițiile, natura și cultura din Gura Râului. Astfel, traseul dă posibilitatea localnicilor și turiștilor să descopere într-un context inedit patrimoniul localității, alături de reprezentanți ai comunității – protopop Petru-Toader Damian și prof. Dumitru Cîmpean, care vor vorbi despre istoria, legendele și viață cotidiană din comună, precum și de referenți de specialitate ai CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu și dansatori ai Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul- Junii Sibiului”, care vor familiariza participanții cu dansuri populare specifice zonei.

Răspunde