Culori de toamnă-n festival

Culori de toamnă-n festival

Sibienii și turiștii pot câștiga abonamente anuale, dacă se înscriu în concursul „ASTRA drawing fest”.

Este vorba despre un adevărat festival al desenelor online, dedicat culorilor de toamnă din Muzeul în aer liber. Lucrările inspirate din peisajele Muzeului ASTRA vor fi evaluate de muzeograful-artist Adrian Stoia, realizatorul unei expoziții de acuarelă care se dorește a fi „o invitaţie la plimbare prin acest cuprinzător «sat al satelor româneşti”.

Observați, desenați, scanați!

Așadar, ce aveți de făcut? „Vă provocăm la un concurs de desen/acuarelă/pictură, în care regulamentul vă face să «adoptați» un monument expus în Muzeul ASTRA și apoi să-l reliefați în stil propriu, dar artistic. Puteți alege și un peisaj architectural, cum ar fi lacul şi zona morilor. Veniți în vizită la muzeu, faceți poză cu monumentul sau peisajul favorit, apoi, odată întorși acasă, aveți toată încrederea în a le (re)prezenta grafic, în acuarelă sau în ulei. După ce vă semnați creațiile, vrem și noi să le vedem, așa că le puteți scana sau fotografia și apoi să ni le trimiteți pe adresa de e-mail adrian.stoia@muzeulastra.com„, anunță reprezentanții instituției.

Expoziție on-line pe site-ul muzeului

Data limită de trimitere a imaginilor este 15 noiembrie 2021. În perioada 16-18 noiembrie, lucrările vor fi supuse jurizării unei comisii formate din cinci specialişti din cadrul muzeului, care vor decide o ierarhie. În final, primele trei lucrări clasate vor fi premiate cu câte un abonament de familie, cu valabilitate de un an, în valoare de 150 de lei. În plus, cele mai bune lucrări vor face parte dintr-o expoziţie on-line care va putea fi accesată în permanență pe site-ul muzeului.

Răspunde