Radu Zărnescu, primul român la conducerea unei organizații culinare internaționale

Radu Zărnescu, primul român la conducerea unei organizații culinare internaționale

Chef Radu Zărnescu, maestrul spectacolelor culinare ale programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, a devenit vicepreședintele celei mai importante asociații profesionale a bucătarilor din Europa.

Seara magică pentru gastronomia europeană! Cu prilejul alegerilor din cadrul Adunării Generale desfășurate ieri la Bruxelles, Enrico Derflingher a fost reales în funcția de președinte al Euro-Toques International, Ted Janssen a fost desemnat trezorier, iar Radu Zărnescu a primit o poziție onorantă de vicepreședinte, unde reprezintă gastronomia românească la cel mai înalt nivel.

„Cu bucurie vă anunțăm că Radu Zărnescu, președintele Euro-Toques România, a fost ales cu unanimitate de voturi în funcția de vicepreședinte al Euro-Toques International, alături de Christian Meyer din Austria. Îi urăm succes în desfășurarea proiectelor sale, care poziționează România pe cele mai înalte culmi ale gastronomiei europene! Mulțumim pe această cale țărilor care ne-au votat și președinților acestora: Enrico Derflingher, Italia; Jean Castadot, Belgia; Christophe Baert, Belgia; Jacques Barnachon, Franța; Ramon Roteta, Spania; Mathieu LeFoy, Franța; Ted Janssen, Olanda; Konrad Geiger, Germania; Ján Duda, Slovacia; Marcin Soból, Polonia. Acum, după constituirea echipei care va conduce Euro-Toques International, urmează implementarea unui portofoliu de proiecte pentru comunitatea culinară europeană”, informează Euro-Toques România, într-un comunicat.

Radu Zărnescu, implicat în prezent în proiectul Symphony by the Lake de la Șelimbăr, este primul român care ajunge la conducerea unei organizații internaționale culinare. „Îi mulțumesc soției mele Iulia Drăguț pentru unicul și cel mai important sprijin pe care l-am avut!”, a mărturisit Zărnescu.

Răspunde