Tur pe bicicletă spre Muzeul ASTRA

Tur pe bicicletă spre Muzeul ASTRA

Cinefilii care se deplasează cu bicicleta la evenimentele Astra Film Festival sunt răsplătiți cu tarife reduse.

Cea de-a 28-a ediție a festivalului Astra Film stă sub semnul unei tematici actuale pentru noi toți: alerta de colaps climatic. Astfel, pentru o săptămână, Astra Film Festival (AFF) și Asociația Urban Bike Revolution (UBR) invită publicul să meargă la proiecțiile de film și celelalte evenimente ale festivalului folosind bicicleta, cel mai sustenabil mijloc de deplasare în spațiul urban. În cadrul inițiativei Ride-in@AFF, spectatorii care pedalează spre film au parte de reduceri la bilete și abonamente pe întreaga durată a festivalului.

Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival: ”Ne-am bucurat să oferim facilități celor care au venit cu bicicleta la film. E o plimbare plăcută, la capătul căreia poți vedea câteva filme remarcabile, doar la Sibiu, proiectate pe ecrane amplasate în locuri incredibil de frumoase. Îi așteptăm pe prietenii noștri cu biciclete să vină și-n weekend la evenimentele Astra Film Festival.”

Pentru astăzi, 11 septembrie, începând cu ora 17.00, AFF și UBR propun un tur pe bicicletă prin cartierele Sibiului. Pornind din Piața Mică, traseul străbate străzile până în Muzeul în aer liber, unde la ora 19.00 toți participanții sunt invitați la proiecția unui film.

”Arta joacă un rol determinant în influențarea modului în care se dezvoltă o societate. Inițiativa Ride-In@Astra Film Festival își propune ca, împreună cu spectatorii festivalului, să contribuie cu soluții simple, dar de impact la marile provocări legate de mediul înconjurător. Bicicleta reprezintă instrumentul perfect pentru sustenabilitate urbană, oferă mobilitate tuturor categoriilor de vârstă și sociale, ajută la reducerea poluării fonice și a aerului, ocupă spațiu public infim și ajută la creștere siguranței în orașe”, consideră Andrei Rusu, fondator Urban Bike Revolution și inițiator al acțiunii.

Acestui tur i se alătură si reprezentanți ai inițiativei „Românii Pedalează” din cadrul proiectului „Climate Heores: Youth voices for sustainable living”, organizat de WWF Romania. Această inițiativă susține dezvoltarea unei infrastructuri adecvate pentru deplasarea pe bicicletă și promovează utilizarea acesteia în rândul elevilor și studenților, contribuind astfel la încetinirea și prevenirea schimbărilor climatice.

Răspunde