Săptămâna lutului

Săptămâna lutului

Programul educațional de la Muzeul ASTRA din această săptămână pune accent pe meșteșuguri.


În fiecare zi, până duminică, 12 septembrie, copiii pot afla tainele olăritului la atelierul găzduit de gospodăria de olar din Săcel, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

„Prelucrarea lutului este o îndeletnicire pe care o moștenim din vremuri străvechi, de la îndepărtații noștri strămoși din era neolitică. Olăritul a fost și este, totodată, una dintre cele mai propice modalități de însușire a deprinderilor artistice, aceste trăsături decurgând din imaginația, tehnica și inventivitatea meșterului olar. În cursul acestei săptămâni, de miercuri până duminică, ceramiștii Nicoleta și Ion Mitroi așteaptă publicul vizitator, doritor de a se familiariza cu tehnici străvechi de modelare a lutului, la un atelier interactiv găzduit de gospodăria de olar din Săcel (jud. Maramureș), între orele 10,00-17,00. Activitatea face parte din programul Animă ASTRA”, informează Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al muzeului.

Oferta Muzeului ASTRA pentru copii mai cuprinde un atelier de împletit nuiele cu meșterul Liviu Rusu și un atelier de pictură pe șevalet, ambele în intervalul orar 10-18, Grădina educațională, atelierul „de făcut poame” (joi, 9 septembrie, orele 11-16), atelierul de împletit ceapa (vineri, 10 septembrie, orele 11-16) și, ca în fiecare weekend, sâmbătă și duminică, între orele 11 și 16, teatru interactiv.

Răspunde