Moment istoric la Weinfest Mediaș 2021

Moment istoric la Weinfest Mediaș 2021

O filă de aur în istoria vinului românesc s-a scris la Mediaș, unde specialiști, oficialități și oaspeți de onoare au citit și au semnat proclamația Zilei Internaționale de Fetească Regală!

La festivalul de vin și gastronomie Weinfest, numele lui Ambrosi a primit recunoașterea cuvenită la sărbătoarea celor 100 de ani de la „certificatul de naștere” al vinului iubit de toți românii. „Mă bucur că un portret al bunicului meu este parte a manifestării de astăzi, program aflat sub semnul aniversării a 100 ani de Fetească Regală”, a mărturisit Michael Ambrosi al VII-lea, descendentul legendarului Michael Ambrosi Jr..

18 septembrie la Weinfest Mediaș a fost o poveste de toamnă cu vinuri alese, invitați de seamă, artă culinară, muzică de suflet, câțiva stropi de ploaie, dar și un curcubeu. O zi despre care vom vorbi mulți ani de acum încolo!

„Azi s-a scris istorie la Weinfest Mediaș! În prezența oficialităților, a reprezentaților industriei vinicole, organizațiilor profesionale și a invitaților din țară și străinătate, a fost citită și semnată proclamația Zilei Internaționale de Fetească Regală pentru data de 3 iunie. Un moment solemn, istoric pentru industria vinicolă și pentru orașul Mediaș. Ziua a continuat cu degustări, masterclass-uri și s-a încheiat magistral cu recitaluri live”, a spus Octavian Isailă, organizatorul evenimentului.

În cadrul ceremoniei proclamației a fost sabrată de către somelierul Sergiu Nedelea o sticlă de spumant din Fetească Regală de 20 de ani vechime, provenit de la SCDVV Blaj, unitate înființată pe 70 de hectare naționalizate de la familia Ambrosi.

Cea de a treia și ultima zi de Weinfest 2021 vă așteaptă în Piața Castelului până la orele 22.00 cu degustări de vinuri de la cele zece crame prestigioase din toată țara, inclusiv vechile mărci medieșene Ambrosi și Caspari, un masterclass de vinuri spumante susținut de Tiberiu Onuțu (Casa Schuller, ora 16.00), live cooking show oferit de maeștri culinari renumiți (ora 18.00) și concerte live ale trupelor „Dinamic” (ora 19.00) și „Schimbul 3” (ora 20.00).

Răspunde