Gusturi și tradiții din Săliște. Episodul Sibiel

Gusturi și tradiții din Săliște. Episodul Sibiel

Sărbătoarea tradițiilor locale din Săliște și satele aparținătoare vă așteaptă să degustați și să cumpărați o mulțime de produse tradiționale autentice.

Duminică, 26 septembrie, între orele 13.00 și 20.00, în piațeta centrală a satului Sibiel, specificul gastronomic local și moștenirea culturală vor fi prezentate turiștilor și localnicilor în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului Gusturi și Tradiții din Săliște.

Veți găsi aici: fructe și legume locale, brânzeturi de vacă și de oaie, preparate din carne, produse locale ale stupului, bere artizanală, băuturi tradiționale, produse de patiserie și panificație tradiționale, conserve de toamnă, produse artistice locale și artă populară.

De asemenea, repertoriul patrimoniului cultural imaterial va fi pus în valoare de artiști și ansambluri precum: Ceata Junilor, Robert Târnăveanu, Camelia Cosma Stoiță, Rodica Popa Comăniciu și Studioul de Canto Rodica Popa Comăniciu cu elevii: Anisia Bebeșelea, Sofia Bunaciu, Antonia Bunaciu, Andrada Cinăzan, Alexandra Cinăzan, Larisa Banciu, Iulian Hanea.

În caz de vreme nefavorabilă, activitatea se va desfășura în incinta Pavilionului din Sibiel (Căminul cultural).

Proiectul își propune promovarea orașului Săliște cu satele aparținătoare la nivel european și național, prin specificul gastronomic tradițional și prin moștenirea culturală care au modelat un stil de viață în cadrul unui ecosistem unic.

„Vă așteptăm la un eveniment care își conturează deja profilul unei tradiții care începe să prindă rădăcini și pe care l-am inițiat cu ocazia programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, cu dorința de a îmbina activitățile culturale cu cele meșteșugărești și cu gastronomia locală. Începând de anul acesta vom pune în valoare în cadrul proiectului, pe principiul rotației, satele aparținătoare ale Săliștei cu tradițiile și specificul lor gastronomic, Sibielul fiind gazda evenimentului din 26 septembrie. Vă așteptăm cu drag la această sărbătoare a tradițiilor din Săliște, la Sibiel!”, a declarat Horațiu-Dumitru Răcuciu, primarul orașului Săliște.

Răspunde