Grătare încinse, în cinstea baronului Brukenthal

La Palatul Brukenthal din Avrig, toamna este prilej de sărbătoare! Reședința de vară a baronului Brukenthal îi întâmpină pe turiști cu un adevărat festival gastronomic.

Cu prilejul aniversării a 300 de ani de la naşterea fostului guvernator al Transilvaniei, administratorii complexului turistic au pregătit o lungă întreagă de evenimente sub tema „Brukenthalfest”. Sărbătorile Toamnei înseamnă provocări la distracţie, mâncare bună, atmosferă frumoasă, încărcată de savorile şi culorile toamnei, şi cele mai potrivite băuturi pentru gusturile fiecărui vizitator.

“La Sărbătorile Toamnei, găzduite de Palatul Brukenthal Avrig cei mai răsfăţaţi sunt gurmanzii de toate vârstele, deoarece noi avem pentru acest prilej un meniu special dedicat anotimpului, cu multe preparate de sezon, dar şi deja faimoasele feluri de mâncare aflate de mulţi ani în oferta noastră. Din meniul special de toamnă nu lipsesc: legumele gătite pe plita încinsă, purcelul şi berbecuţul la proţap, specialităţile din vânat etc. Toate aceste bunătăţi, dar şi multe altele, sunt inspirat completate cu programe muzicale live, degustări de vin şi diverse concursuri cu premii. Cum se întâmplă în mod normal la orice sărbătoare, şi aici mâncarea poate fi stropită cu bere din belşug, vin de cea mai bună calitate şi alte băuturi alcoolice şi nealcoolice. Încercăm să fim o gazdă cât mai bună, astfel că am amenajat şi asortat cu anotimpul cea mai mare parte a domeniului, cele mai importante pregătiri fiind efectuate în zona terasei şi restaurantului Edenul Transilvaniei, unde este nucleul activităţilor şi ne aşteptăm ca oaspeţii noştri să petreacă cea mare parte a timpului. Zona a fost decorată şi amenajată cu elemente naturale, rustice şi obiecte inspirate din obiceiurile, meşteşugurile şi tradiţiile specifice acestei perioade. Nu lipsesc binecunoscuţii dovleci, baloţii de paie, teascul şi zdrobitorul de struguri, mascotele din baloţi, dar nici alte elemente ce ne trimit spre recoltele toamnei, spre culorile şi frumuseţea anotimpului, toate acestea aducând un plus de farmec acestui loc încărcat de istorie şi civilizaţie”, a spus Silvia Călin, din partea Palatului Brukenthal Avrig.

Așadar, la Avrig, plitele şi grătarele sunt încinse, iar Sărbătorile Toamnei durează până în 18 octombrie.

Lasă un răspuns