Eveniment cultural online

Eveniment cultural online

Sibiul și Durham, orașe înfrățite din 2019, s-au întâlnit aseară online, prin cultură.

Autoarea Cristina Bejan, născută în Durham, statul Carolina de Nord, și-a lansat cartea intitulată „Green Horses on the Walls” („Cai verzi pe pereți”), în primul eveniment cultural organizat în cadrul parteneriatului dintre cele două orașe.

La întâlnire au participat, din partea americană, mulți dintre cei care au participat la ceremonia de înfrățire a celor două orașe care a avut loc în Durham, în septembrie 2019. De asemenea, a fost prezent reputatul profesor Adrian Bejan și Andrei Codrescu, un apreciat poet și dramaturg american, născut în Sibiu. Sibiul a fost reprezentat și de poetul Radu Vancu, care a făcut și o scurtă recenzie cărții lansate.

„Pandemia nu ne-a lăsat să ne întâlnim prin proiecte în format fizic pentru a dezvolta parteneriatul cu Durham, dar ne-a învățat să căutăm alte metode de a menține contactul. Și iată că, foarte potrivit cu caracterul Sibiului, numitorul comun al acestui eveniment online este cultura. A fost o întâlnire deosebită. Am citit cu mare plăcere cartea Cristinei Bejan care transmite emoțiile pe care diaspora le simte față de țara în care își are originile. Am adresat partenerilor din Durham invitația de a ține legătura cu Sibiul cultural prin scena digitală a Teatrului Național Radu Stanca, dar și o invitație deschisă de a vizita fizic Sibiul, atunci când pandemia se va încheia”, a spus primarul Astrid Fodor.

Răspunde