Cristian Lupeș și Cristian Măcelaru dirijează două orchestre de prestigiu, în aceeași zi, la Festivalul Enescu

Cristian Lupeș și Cristian Măcelaru dirijează două orchestre de prestigiu, în aceeași zi, la Festivalul Enescu

Cristian Măcelaru și Cristian Lupeș își dau întâlnire la București! Cei mai apreciați tineri dirijori români ai momentului se vor afla la pupitru, în aceeași zi, la Festivalul Internațional „George Enescu”.

Luni, 13 septembrie, Festivalul Enescu îi aduce din nou împreună pe Cristian Măcelaru, director muzical al Orchestrei Naționale a Franței, și Cristian Lupeș, dirijor și manager al Filarmonicii de Stat Sibiu. Ei vor dirija două dintre cele mai importante ansambluri artistice din lume.

Concerte de gală în Capitală

Invitat constant în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, energicul Cristian Lupeș se află în aceste zile în Germania, acolo unde repetă cu orchestra de cameră a Filarmonicii din Bremen pentru concertul de la București. Programul include: Dinu Lipatti – Concertino în stil clasic pentru pian și orchestră de cameră op. 3 (solist: Julien Libeer – pian), Bruch – Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară și orchestră op. 26 (solistă: Arabella Steinbacher – vioară), Webern – Passacaglia op. 1 și Copland – Appalachian Spring. Evenimentul muzical va avea loc la Ateneul Român, în 13 septembrie, de la ora 16.30.

În aceeași zi, începând cu ora 19.30, Cristian Măcelaru va conduce Orchestra Națională a Franței, fondată în 1934. Concertul de la Sala Palatului se bucură de participarea extraordinară a solistului Maxim Vengerov (vioară) și a Corului Filarmonicii „George Enescu” dirijat de Iosif Ion Prunner. În program: Șostakovici – Concertul nr. 1 în la minor pentru vioară și orchestră op. 77, Dutilleux – Mystère de l’instant pentru orchestră de coarde, țambal și percuție, Ravel – Daphnis și Chloé, Suita nr. 2.

Pentru cei doi tineri profesioniști ai scenei, revederea sub auspiciile geniului enescian înseamnă un prilej de a întări colaborarea înfiripată anul acesta la Sibiu. În luna iulie, Măcelaru a fost prezent la Zilele Muzicale Româno-Americane, festivalul organizat de Filarmonica de Stat Sibiu al cărui oaspete de onoare a fost titanul jazz-ului contemporan, Wynton Marsalis, iar în august, la invitația lui Lupeș, a dirijat Romanian Chamber Orchestra în deschiderea Festivalului Internațional de Teatru.

One thought on “Cristian Lupeș și Cristian Măcelaru dirijează două orchestre de prestigiu, în aceeași zi, la Festivalul Enescu

  1. Sunteți penibili..sa puneți pe aceeași linie un colos al dirijoratului cu o nulitate dirijorala precum Lupes! Nu va e rușine? De fapt banii sunt buni, de oriunde!

Răspunde