Corfăritul, un meșteșug în care tradiția se împletește bine cu prezentul

La Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în gospodăria de rudari Poiana-Perișani, puteți participa astăzi la un atelier de împletit nuiele în cadrul evenimentului “Târgul Sibian – experiențe autentice”.

Astfel, Muzeul ASTRA vrea să demonstreze că Sibiul s-a dezvoltat în timp ca un centru de schimburi culturale și economice multietnic, propice dezvoltării meșteșugurilor, comerțului și păstrării identității culturale. Arta împletitului de nuiele este una dintre cele mai vechi îndeletniciri ale omului. Crengile de răchită, alunul, trestia și papura se folosesc și în prezent pentru obținerea obiectelor gospodărești (coșuri pentru fructe, coșuri de piață, scaune, măsuțe și garduri împletite). În cadrul atelierului, vizitatorii muzeului pot observa etapele de obținere a obiectelor împletite, pot întreba meșterii despre tainele meșteșugului împletirii de nuiele și pot achiziționa rodul muncii lor.

“Asociația Cârțișoara va fi prezentă prin atelierul de creație al Academiei de corfărit. Doamna Aslău e decan, iar doamna Elena Moldovan și doamna Mărioara Ursu sunt astăzi profesori artizani corfari. Mulțumim Muzeului ASTRA pentru încrederea și sprijinul acordat, anul acesta suntem aici prin Asociația Cârțișoara pentru a treia oară”, au transmis reprezentanții Asociației Cârțișoara.

Tot astăzi, la “Târgul Sibian”, începând cu ora 14, la Târgul de țară ne ospătăm tradițional cu: ciorbă de fasole boabe cu afumătură, tocăniță din carne de porc, gulyaș cu carne de vițel, jumări proaspete, iar pe jăratic se vor prepeli cârnați proaspeți din carne de porc și felii de ceafă.

Lasă un răspuns