Chefi din țară se întâlnesc să sărbătorească ineditul produselor locale în Sibiu și împrejurimi și să împărtășească din experiența lor cu iubitorii bucătăriei, la festivalul Transilvania Gastronomică.
Festivalul organizat de Asociația My Transylvania va avea loc în acest sfârșit de săptămână și cuprinde 12 masterclass-uri, precum și două cine: vineri, 3 septembrie, de la ora 19.30, vom cunoaște influențele culturii romani în bucătăria transilvăneană, iar duminică, 5 septembrie, tot la 19:30, toamna și poveștile ei sunt invitate la cină sub genericul „Fall Dinner Stories”.
„Tematica celei de-a VII-a ediții a festivalului este carnea. Fie că e vorba despre oaie, mangaliță, vită, păstrăv sau sosuri și arome ori tehnici de preparare sau promovare, pasionații de bucătărie și bucătarii sunt așteptați la masterclass-uri să caște ochii de curiozitate, să adreseze întrebări încuietoare și să ridice sprâncenele a uimire după un «Mmm, nu m-aș fi gândit la asocierea asta de arome și texturi!»”, dezvăluie Cristian Cismaru, principalul organizator al evenimentului.
Program Masterclass
Vineri, 03.09.21, Max The Original (Sibiu, str. Ocnei 22)
10:00 – 11:30 / Virgil Banea (Max The Original Sibiu): sosuri pentru carne
11:30 – 13:00 / Damien Brunet: carne crudă, tartare și carpacio
15:00 – 17:00 / Oana Coantă (Bistro de LArte Brașov) & Mara Elena Oană (Viscri 32): chiftele, arome și diversitate
17:00 – 18:00 / Alexu Toader (Viscri 32) & Alexandra Crăciun (BEAM Cluj Napoca): bucate de prin sate, cum promovez servicii rurale?
Sâmbătă, 04.09.21
- Restaurant Local (Sibiu, str. Târgul Vinului 16)
10:00 – 11:30 / Aurelian Dragomir (Local Sibiu) – Sushi cu un touch local
11:30 – 13:00 / Horia Șimon (Clubul Gastronomic Transilvan Cluj Napoca) – Afumare. Cât și cum?
- Pensiunea Casa cu Povești (Râu Sadului, Ciupari)
15:00 – 17:00 / Andrei Chirilă (Păstrăvăria Andrei Panaci): zacuscă de pește cu gălbiori la foc deschis
17:00 – 18:30 / Radu Dumitrescu (Voila Bistro București) & Radu Rughinis (Botega del Tartufo București): păstrăv cu trufe
Duminică, 05.09.21
- Restaurant Pasaj (Sibiu, str. Turnului 3A)
10:00 – 11:30 / Ioan Bebeșelea (Syndicat Gourmet): organe de oaie
11:30 – 13:00 / Nicolae Crăciun (Cimbru Cluj Napoca): preparare vită
15:00 – 16:30 / Andrei Luminea (Pasaj Sibiu): specialități de mangalița
- Restaurant Plai (Sibiu, str. Târgului 10)
17:00 – 18:30 / Petra Hianu (Plai Sibiu): Al cincilea sfert