Povești

Astrid Fodor preferă rock-ul! Mărturisiri la concertul “Rock the Symphony”

Primarul Sibiului susține că rock-ul este genul său muzical preferat, pentru că te menține mereu în formă.

Astrid Fodor a participat, astăzi, la concertul din Piața Mare, cu ocazia deschiderii noului an universitar. Programul muzical a început cu imnul academic “Gaudeamus igitur” și a continuat în forță cu melodii ale unor artiști precum Deep Purple, Adele, Guns N’Roses, Coldplay, Nirvana, Jimi Hendrix, Ed Sheeran sau Freddie Mercury, grupate sub genericul “Rock the Symphony”.

“A fost superb! Eu sunt un fan al muzicii rock, este genul muzical care mie îmi place cel mai mult și care te ține mereu în formă și am fost bucuroasă să văd și această variantă. Mie, oricum, îmi place și rock-ul simfonic, așa că pe mine m-a nimerit! Am foarte multe trupe preferate, din ce s-a cântat aici îmi aduc aminte și de tinerețea mea, când ele erau foarte în vogă”, a dezvăluit Fodor la final. Ea a adăugat că, înainte de Revoluție, nu era ușor să găsești astfel de muzică la radio: “Le ascultam pe alte posturi, nu pe cele românești”.

La fel de încântat a fost prefectul județului Sibiu. “A fost foarte potrivit pentru cei tineri, în special pentru boboci, desigur, dar și pentru noi, cei maturi. A fost foarte frumos, ne-a reamintit de tinerețea noastră”, afirmă Mircea Crețu.

Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, dirijată de Remus Grama, a cântat în cadrul evenimentului “Toamna studențească” pentru aproximativ 500 de tineri, dar și pentru invitați de onoare precum Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean, primarul Astrid Fodor, prefectul Mircea Dorin Crețu, ÎPS Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului, conducerea și cadrele didactice ale Universității “Lucian Blaga” și Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”.

Remus Grama, dirijor: “Mă bucur să mă aflu aici pentru a doua oară în două săptămâni. Le mulțumesc colegilor din Filarmonica de Stat Sibiu pentru că am cutreierat toată țara cu «Rock the Symphony». Am fost la Piatra Neamț, Făgăraș, Alba Iulia și acum încununăm proiectul cu succes în orașul de baștină, în acest minunat Sibiu. Despre ce este vorba? Este o orchestră simfonică și în spate avem o trupă, deci concertul acesta este, de fapt, o fuziune între muzica simfonică și muzica rock și pop.”

“O surpriză neașteptată la începutul anului universitar. Mulțumim Filarmonicii de Stat Sibiu, care și de data asta ne-a surprins cu un concert în ritm de rock foarte binevenit, acum, la început de an universitar. Începe un an nou studențesc cu energie, energie transmisă și prin intermediul artiștilor de la Filarmonica de Stat Sibiu. Felicitări, Filarmonica de Stat, și sper să fie de bun augur pentru studenți”, a conchis Cîmpean.

Răspunde