Povești

Vinurile „Junii Sibiului”, născute din savoarea tradiției

Mesele de sărbătoare vor fi mai bogate cu vinurile „Junii Sibiului”, lansate de Cricova cu ocazia festivalului „Cântecele Munților” de la Sibiu.

Este vorba despre un vin alb și unul roşu, ambele purtând numele „Junii Sibiului” și blazonul calității Cricova, perla vinificației moldave de peste Prut.

„Suntem fericiți să vă anunțăm că prietenia dintre Cricova și Junii Sibiului s-a materializat printr-un simbol al eternității. Am creat pentru ei o filă din povestea Cricova, două sortimente de vin, alb și roșu, care va fi disponibil pentru toți cei care iubesc tradiția românească, dansul și folclorul autohton”, au anunțat cei de la Cricova.

Pe scena festivalului, despre vinurile Cricova a vorbit Dumitru Caraman, reprezentant Cricova Chișinău, iar Ana-Maria Banciu, reprezentant Cricova România, a prezentat vinurile „Junii Sibiului”. „Lansarea acestor vinuri e o mare bucurie pentru noi și este un vis devenit realitate pentru mine. Într-o perioadă scurtă, am legat o prietenie strânsă cu echipa Cricova, căci am simțit cu toții cum savoarea tradiției se îmbină perfect cu savoarea vinului. Așa s-a născut vinul «Junii Sibiului», care sperăm să se regăsească, în zile de sărbătoare, pe mesele celor care apreciază folclorul și vinul de calitate”, a spus Silvia Macrea, coregraf și manager al Ansamblului Folcloric Profesionist „Junii Sibiului”.

Cea de a 46-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților”, sponsorizată de Cricova, s-a desfășurat la Sibiu în perioada 4 – 9 august și a reunit 12 ansambluri din țară și din străinătate. Atelierele de dans, expoziția de costume populare, proiecțiile de filme, evenimentele cu specific culinar și spectacolele în aer liber au fost puncte centrale în programul festivalului.

„Doresc să adresez mulțumiri artiştilor care au transformat Sibiul într-o capitală a folclorului naţional şi internaţional. De asemenea, se cuvin mulţumiri instituţiilor care au sprijinit organizarea festivalului: Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria municipiului Sibiu, Muzeul ASTRA, Cercul Militar Sibiu și sponsorul Cricova. Un gând special îndreptăm către spectatorii noștri dragi, fără de care această sărbătoare a folclorului nu ar fi fost posibilă. Vă mulțumim pentru că ne sunteți mereu alături și ne bucurăm că împreună am reușit să transformăm Sibiul în inima folclorică a României!”, a transmis Silvia Macrea, directorul festivalului.

Răspunde