O rețetă tradițională foarte gustoasă, de dificultate medie, pe care o puteți pregăti în aproximativ o oră și jumătate.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 kg cartofi
- 0,5 kg carne de oaie
- 4 cepe
- 2 morcovi
- 2 linguri pastă de roșii și ardei
- cimbru
- pătrunjel verde
- leuștean
- ulei
- piper
- sare
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Carnea de oaie se taie în bucăți potrivite, se pune în uleiul încins, se presară cu sare și piper și se prăjește câteva minute, amestecând mereu.
- Se pune ceapa tăiată rondele, se mai prăjește 2-3 minute, se pune o cană de apă caldă, se acoperă și se lasă la foc potrivit circa 30 de minute.
- Între timp, se curăță cartofii și se taie în felii groase pe lung.
- Se curăță morcovii și se taie rondele. După circa 30 minute, când carnea este aproape fiartă, se pun și cartofii, morcovii și o crenguță de cimbru.
- Se pune apă caldă până aproape se acoperă cartofii, se acoperă tocana și se mai fierbe 15-20 minute. Se desface pasta de ardei în apă caldă, se pune peste cartofi și se mai fierbe 10 minute fără capac.
- Se toacă pătrunjelul și leușteanul, se presară peste tocană și se servește caldă, cu gogoșari sau castraveți murați.
[/directions]
Poftă bună!