Tocană de cartofi cu carne de oaie ca în Țara Oltului

Tocană de cartofi cu carne de oaie ca în Țara Oltului

O rețetă tradițională foarte gustoasă, de dificultate medie, pe care o puteți pregăti în aproximativ o oră și jumătate.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 kg cartofi
  • 0,5 kg carne de oaie
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 linguri pastă de roșii și ardei
  • cimbru
  • pătrunjel verde
  • leuștean
  • ulei
  • piper
  • sare

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Carnea de oaie se taie în bucăți potrivite, se pune în uleiul încins, se presară cu sare și piper și se prăjește câteva minute, amestecând mereu.
  2. Se pune ceapa tăiată rondele, se mai prăjește 2-3 minute, se pune o cană de apă caldă, se acoperă și se lasă la foc potrivit circa 30 de minute.
  3. Între timp, se curăță cartofii și se taie în felii groase pe lung.
  4. Se curăță morcovii și se taie rondele. După circa 30 minute, când carnea este aproape fiartă, se pun și cartofii, morcovii și o crenguță de cimbru.
  5. Se pune apă caldă până aproape se acoperă cartofii, se acoperă tocana și se mai fierbe 15-20 minute. Se desface pasta de ardei în apă caldă, se pune peste cartofi și se mai fierbe 10 minute fără capac.
  6. Se toacă pătrunjelul și leușteanul, se presară peste tocană și se servește caldă, cu gogoșari sau castraveți murați.

[/directions]

Poftă bună!

Răspunde