Spectacol sibian prezentat la festivalul Sunlight Theatre din Timișoara și la Târgu-Jiu

Spectacol sibian prezentat la festivalul Sunlight Theatre din Timișoara și la Târgu-Jiu

Spectacolul „Lo spirito”, o producție a Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” Sibiu, este prezentat la Festivalul Sunlight Theatre din Timișoara, pe scena Teatrului „Csiki Gergely”.

Reprezentația va avea loc astăzi, 31 august, de la ora 21:00. După participarea la Sunlight Theatre, spectacolul va fi jucat și la Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, în 1 septembrie, ora 19:00.

„Lo spirito” este realizat în colaborare cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu. Ofelia Popii este cea care semnează scenariul, regia: Ofelia Popii și Ciprian Scurtea, asistent regie: Alexandru Malaicu. Distribuția este formată din: Ioana Antal, Oana Brânzan, Patricia Buraga, Antonia Dobocan, Gabriel Muncuș, George Paraschivescu, Radu Popescu, Andrei Văleanu, Monica Vîlcu, Alexandru Malaicu și Andrei Gîlcescu, light design: Dorin Părău, coordonator spectacol: Luminița Bîrsan.

„O molimă, un virus ciudat sau un spirit tulbură liniştea locuitorilor unui orăşel. Viața lor obișnuită e bulversată, nimeni nu se mai comportă firesc. E căutat frenetic antidotul, deşi nu e pe deplin dorită o vindecare, aşa cum nu vrei să scapi de chinul iubirii. Oamenii sunt constrânşi de această boală ciudată şi mai liberi ca oricând. Ai nevoie de acest spectacol de Commedia dell’Arte ca să râzi copios de cea mai mare problemă a vieții: Moartea”, spune Ofelia Popii despre această producție.

Răspunde