Rețeta culinară pe care v-o prezentăm astăzi se regăsește în volumul „Dulciuri”, publicat în 1936 de doamna Maria General Dobrescu.
Proporții: 500 gr. făină, un dl. lapte, 10 gr. drojdie, 6 ouă întregi, 400 gr. zahăr, un baton de vanilie, 10 gr. sare, coajă de lămâie, 100 gr. unt topit, marmeladă.
Se cerne făina în vasul în care se face plămădeala, se amestecă 3-4 linguri de lapte cald, apoi drojdia, se bate cu o lingură și se lasă să se dospească. După ce a dospit se pun ouăle întregi, 60 gr. zahăr, vanilia, sarea, coaja de lămâie și laptele rămas, se bate bine cu lingura, apoi se adaugă untul topit. După ce s’a bătut bine și cu untul se lasă să crească. Formele de savarină se ung, se dau cu făină și când e crescută și în formă se dă la cuptor. Când sunt coapte și răcite se însiropează cu siropul fierbinte puțin legat făcut din restul de zahăr, cu apă de flori și rom mult. Apoi se glasează cu glasură de marmeladă subțiată pe mașină și se aranjează cu fructe tăiate.