Strada Cetății

Vești și povești să le-ndrăgești!

Romanian Beef Master. Programul competiției și al degustărilor

timp de citire 2 min

4 august este ziua cea mare! Prima competiție culinară profesională dedicată cărnii de vită produsă în România aduce la Sibiu 18 dintre cei mai buni bucătari, care se vor întrece pentru trofeul pus în joc de Chef Radu Zărnescu.

Romanian Beef Master are loc mâine, 4 august, la salonul de evenimente “Symphony by the Lake” din Parcul Industrial Șelimbăr.

Între orele 10.00 și 19.00 se desfășoară bătălia pentru trofeul Romanian Beef Master, competiția culinară profesională de anduranță a celor șase echipe. Cei  18 concurenți sunt chefi avansați și vor găti un fel de bază la 90 de minute, folosind aceeași grupă musculară de la carcasă de vită. Farfuriile vor fi evaluate de 18 jurați.

Secțiunea Open Beef Cook & Taste, în intervalul orar 15.00-20.00, promite un program special pentru publicul spectator. Vor fi degustări pentru public, exclusiv carne de vită produsă în România: brisket, picanha, baveta, coaste, burgeri, spată, chuck, plate, flank, rasol.

În același timp, vom vedea o expoziție și o serie de teste pe diverse echipamente pentru gătit: Mibrasa Charcoal Oven, Pit Box Smoker, Taurus Spit&Grill, Petromax, Primo Ceramic Grills, Tojiro Knife Japan, Tandoor, Green Egg, Asado, Elegen Sous Vide, Boby Custom Knife, Live Cooking Show & Demo Master Class, Karpaten Premium Angus & V6BBQ, Condimente pentru marinare uscată! Karpaten Premium Angus & Trufex, carne de vită în asociere cu trufele din România în diverse forme.

Tot de la 15.00 la 20.00, urmărim competiția culinară Open Grill & BBQ, secțiunile: Brisket, Burger, Steak, asociere, plating. Iar DRY AGER România provoacă publicul la concurs! Despre ce este vorba, aflați mâine, noi doar vă asigurăm că premiul este unul la care visează orice gurmand!

Spectacolul gastronomic se va încheia la orele 20.30, când este programată ceremonia de premiere a concurenților, iar căpitanul echipei câștigătoare va ridica mult doritul trofeu Romanian Beef Master oferit de Chef Radu Zărnescu, președintele Euro-Toques România și coordonator al bucătarilor care au organizat evenimentele programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Lasă un răspuns